Rimless wc’s: dat is hygiëne ten top!

Er zijn plezieriger dingen te bedenken dan wc’s schrobbenWil je het onderhoud van je toilet tot een absoluut minimum beperken? Kies dan voor een rimless wcMet zotoilet ‘zonder rand’ kun je jezelf heel wat moeite besparen. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Ontdek het in dit artikel! 

Wat is een rimless wc? 

De meeste toiletpotten hebben een rand waaronder zich vuil en bacteriën kunnen ophopen. Dat is een nachtmerrie voor wie het toilet moet poetsen. De ruimte onder die rand is namelijk zo goed als onbereikbaar. We hoeven er vast geen tekeningetje bij te maken: hygiënisch is dat allerminst.  

Door te kiezen voor een rimless wc veeg je dat probleem van de baan. Geen rand betekent ook geen vuilophoping. Als je zorimless toilet doorspoelt, verspreidt het water zich over het volledige oppervlak van de toiletpot en blijft er geen vuil achter. Geknield of op je rug liggen schoonmaken? Dat behoort tot het verleden. 

Nauwelijks onderhoud 

Een toilet zonder boord reinigt als het ware zichzelf. Uiteraard betekent dat niet dat je zo’n wc helemaal nooit meer moet poetsen. Maar het onderhoud is wel erg beperkt: het volstaat om af en toe eens met een vochtige doek over de binnenkant van de toiletpot te gaan. Een wc-borstel heb je nauwelijks nodig. 

Elegant en zuinig in gebruik 

Dat een rimless toilet erg hygiënisch is, mag wel duidelijk zijn. Maar zo’n wc zonder rand is ook erg mooi. Er zijn heel wat elegante ontwerpen, in verschillende stijlen. Van klassiek tot design: je vindt zeker je gading. Ook rimless hangtoiletten zijn trouwens mogelijk! 

Ten slotte hebben toiletten zonder boord nog een belangrijk voordeel waar we het nog niet over gehad hebben: ze zijn erg zuinig in gebruikJe zult snel merken dat je waterfactuur een stuk lager is. 

Benieuwd hoe zo’n rimless wc precies werkt? Bekijk dan het demonstratiefilmpje over de Puro Rimless, ons stijlvol hangtoilet zonder spoelrand. 

29 06 2018
Ga naar de catalogus