Sanitair kopen: waar moet je beginnen?

Een badkamer is een investering voor het leven. Het is dus essentieel om sanitair te kopen dat volledig naar wens is en om geen overhaaste beslissingen te nemenWe geven je enkele tips om het overzicht te bewaren en om te voorkomen dat het grote aanbod je overweldigt. Sanitair kopen voor dummy’s! 

1. Wat ben je van plan? 

Ten eerste moet je voor jezelf nagaan waarvoor je je badkamer het meest zal gebruiken. Ga je eerder voor ontspanning of functionaliteit? In het eerste geval is een bad onmisbaar, maar het is dan weer minder noodzakelijk als je toch enkel snelle douches neemt. Bedenk ook hoeveel mensen de badkamer (tegelijkertijd) zullen gebruiken. 

Ga vervolgens na wat je aan je badkamer wilt veranderen. Ga je voor een volledige renovatie of wil je slechts hier en daar een aanpassing doorvoeren? 

2. Meet alles op voordat je sanitair koopt 

Het heeft geen zin om nieuw sanitair uit te zoeken als je nog niet weet hoe groot je badkamermeubelen überhaupt mogen zijn. Meet dus vooraf je hele badkamer op en maak een plattegrond op schaal. Zo kun je ook vast uitdokteren waar je je nieuwe aankopen precies gaat installeren. 

3. Bepaal de look voor je badkamer 

Sanitair is beschikbaar in allerlei kleuren, stijlen en materialen. Door van tevoren vast te stellen welke look je voor je badkamer wenst, kun je veel gerichter zoeken. Wil je een modernlandelijk of toch liever een klassiek ontwerp? Alles tijdloos wit of in een warme houtlook? 

4. Stel een budget op 

Voorkom latere teleurstellingen door vóór je aan je zoektocht begint nauwkeurig een budget op te stellen. Probeer dus zo duidelijk mogelijk vast te leggen hoeveel je per onderdeel wil uitgeven. Zo zie je ook meteen of je verbouwing volgens plan verloopt, of dat de kosten uit de hand dreigen te lopen. 

26 03 2018
Ga naar de catalogus