Zelf je badkamer installeren: ontdek onze tutorials

Een badkamer installeren of verbouwen is niet goedkoop. Door (een deel van) de werken zelf uit te voeren, kun je heel wat geld besparen. Met de juiste voorbereiding en goede materialen is het zelfs helemaal niet zo moeilijk om zelf je badkamer te plaatsen. Onze tutorials geven je de nodige tips!

Enkele tips om zelf je badkamer te installeren

Een goede voorbereiding is essentieel als je je badkamer gaat aanpakken. Na de bouw of renovatie wil je immers dat je er een heel aantal jaar plezier van hebt. Denk er dus goed over na welke installaties je wilt, hoeveel wastafels je nodig hebt, wat je budget is, wie er allemaal van de badkamer gebruik zal maken, … Concretiseer je plannen in een plattegrond en lijst op wat elk onderdeel gaat kosten.

Eerst de afbraak

Klaar om eraan te beginnen? Ga dan gestructureerd te werk. Je begint natuurlijk bij de afbraak:

  1. Schakel water en licht uit
  2. Verwijder de toestellen
  3. Maak de tegels los
  4. Haal de bepleistering weg
  5. Breek de vloer open
  6. Sloop de muren (als je de badkamer wil uitbreiden)

Daarna de opbouw

Zodra de badkamer volledig is gestript, kun je met een schone lei beginnen. Dit is het moment bij uitstek om bijvoorbeeld de elektriciteits- en waterleidingen te vervangen. Werk dan de vloeren, muren en het plafond af, voer eventueel schilderwerken uit en installeer dan pas het badkamermeubilair. Het sanitair en de kranen monteer je als een van de laatste stappen.

Tutorials: stap voor stap aan de slag

Je sanitair installeren doe je het best in één keer goed. Bekijk onze handige demofilms die je stap voor stap uitleggen waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat. We laten je bijvoorbeeld zien hoe je:

Volg onze video-tutorials en je komt gegarandeerd in één keer tot een prachtresultaat!

28 03 2018
Ga naar de catalogus