Kies de ideale kast voor je badlinnen

Met slim ontworpen meubels houd je je badkamer mooi en blijf je rommel de baas. De badkamer is vaak maar klein, dus wil je de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Ook wanneer je op zoek bent naar een kast voor je badlinnen.

De juiste vorm en grootte voor je badlinnen

Een harmonieuze look begint bij het opmeten van de beschikbare ruimte. Het zou maar wat zonde zijn om met een nieuwe kast thuis te komen die uiteindelijk niet in de badkamer blijkt te passen. Ga voor jezelf na of je liever een hoge en smalle kast wilt, of liever een lage en brede. Een hoge kolomkast is bij uitstek geschikt voor kleine badkamers, omdat je er heel wat ruimte mee kunt besparen. Zo verdubbel je je opbergruimte zonder er veel oppervlakte voor te moeten opofferen.

Zorg er bovendien voor dat de kast groot genoeg is, zodat je je handdoeken er niet in hoeft te proppen. Door je handdoeken wat ruimte te geven, blijven ze luchtig en donzig.

Kleur en materiaal

Denk ook vast na over de kleur en het materiaal dat je graag in je badkamer zou willen introduceren. Zo kun je gericht op zoek gaan. Heb je al veel witte sanitaire toestellen en witte meubels? Dan is een kast in een warme kleur of warm materiaal een aanrader. Als je al veel hout in je badkamer gebruikt, dan brengt een neutrale of koelere kleur het geheel in balans.

Deuren, lades of een open kast?

Ga voor jezelf na wat je het liefst hebt: lades of deuren in je kasten. Deuren zijn zowel voor brede als hoge kasten geschikt en zijn de wat traditionelere optie. Lades zijn dan weer erg handig in lage kasten, omdat je ook de spullen achter in de kast snel binnen handbereik hebt. Een andere optie is een open kast: verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren, maar een grotere uitdaging om ordelijk te houden.

Accessoires

Extra handig voor een badkamerkast zijn accessoires als haakjes, spiegels en flexibel in te delen kastplanken. Let er bij de aankoop van je kast dus op of zulke accessoires al dan niet inbegrepen zijn en of je ze desnoods eenvoudig zelf kunt toevoegen.

26 03 2018
Ga naar de catalogus