Helemaal ontspannen in je bad: onze tips

Een badkamer is niet alleen een plaats waar je je haastig klaarmaakt voordat je aan je dag begint. Af en toe moet je je ook eens ontspannen. En waar organiseer je je persoonlijke verwenmoment beter dan in je eigen badkamer? Laat dat bad maar vollopen! 

De inrichting van de badkamer 

Eigenlijk zou je bij de inrichting van je badkamer al rekening moeten houden met de manier waarop je je er later graag wilt ontspannen. Te felle verlichting of een luid zoemend ventilatiesysteem werken dat bijvoorbeeld niet in de hand. Dimbare lichten, sanitair in houtlook of hier en daar een plantje geven een warme uitstraling aan de badkamer. En dankzij voldoende opbergruimte oogt je badkamer nooit rommelig. 

Ontspannen bij kaarslicht 

Geen dimbare lichten tot je beschikking? Schakel de verlichting dan gewoon uit en steek kaarsjes aanDat geeft een rustige en intieme sfeer. Gebruik eventueel geurkaarsen om je humeur te prikkelen. 

De juiste temperatuur 

Het spreekt voor zich dat je in een te koud of te heet bad maar moeilijk tot rust komt. Test dus van tevoren de temperatuur van het water met je hand of met je pols. Geen zin om te prutsen aan de knoppen van de kraan? Een thermostatische kraan geeft je consequent en moeiteloos de juiste temperatuur. 

Alle extraatjes zelfgemaakt 

Maak het wellnessmoment compleet door je lichaam van top tot teen te verwennen met je favoriete beautyproducten. Het is extra leuk om daarvoor spulletjes te gebruiken die je zelf gemaakt hebt. Een gezichtsmasker van yoghurt en honing bijvoorbeeld, of een zelfgemaakte scrub met aloë vera. Of voeg een druppeltje van je favoriete etherische olie aan het badwater toe.  

Warmte, ook na het bad 

Na je bad wil je liever niet uit je zenmodus opschrikken door een plotse confrontatie met kouLeg daarom vooraf alvast je handdoek en kleding op de verwarming. Wel zo prettig om je na je bad in comfortabel warme doeken te wentelen. 

19 03 2018
Ga naar de catalogus