Onderbouwkast kiezen? Hierop moet je letten

Met een onderbouwkast creëer je een praktische en makkelijk bereikbare opbergruimte in je badkamer. Onderbouwkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en prijzen. Voor je zo’n kast koopt, zijn er dan ook heel wat knopen die je moet doorhakken. Met deze tips kies je een exemplaar dat helemaal bij jouw stijl en die van je badkamer past.

Het materiaal

Badkamermeubilair is verkrijgbaar in diverse materialen. Kunststof is bijvoorbeeld een optie die vaak voorkomt, omdat het onderhoudsvriendelijk is en bovendien zacht geprijsd. Daarnaast is het in allerlei kleuren te verkrijgen, inclusief houtlook. Dat is makkelijker te beschermen tegen vocht dan echt hout!

De kleur

Een onderbouwkast is een badkamermeubel dat erg in het oog springt. Het is dan ook van groot belang om de juiste kleur te kiezen. Een zwart meubel geeft bijvoorbeeld een strakke en moderne look, terwijl wit de badkamer groter doet lijken. Hout heeft dan weer een warme en authentieke uitstraling. In ieder geval is het aan te raden om de kleuren neutraal te houden, want zo zal het geheel er na tien jaar nog altijd eigentijds uitzien. Ben je op zoek naar een vrolijke toets? Kies dan enkele toffe badkameraccessoires.

Het formaat

Onderbouwkasten bestaan in verschillende maten. Bij een enkele wastafel is een praktisch werkblad minstens 50 cm diep en 75 cm breed, maar bij een dubbele wastafel mag dat al snel 140 cm breed zijn. De ideale hoogte schommelt dan weer tussen 80 en 90 cm en hangt sterk af van de gekozen wasbak.

Ook is het een optie om een kast op maat te laten maken. Dan weet je zeker dat ze helemaal aangepast is aan de grootte van jouw badkamer.

De vorm van de onderbouwkast

Ten slotte moet je nog een keuze maken tussen deurtjes, lades, of geen van beide. De voordelen van elk zijn duidelijk: een open kast is een echte eyecatcher, maar is moeilijker om net te houden. Kastjes geven een klassieke look, terwijl lades de ruimte optimaal benutten. Maar of je nu deurtjes of lades kiest, het is sowieso een goed idee om een zachte sluiting te installeren. Zo maak je je huisgenoten ’s ochtends niet wakker met dichtslaande deuren.

15 03 2018
Ga naar de catalogus