4 tips voor een efficiënt ochtendritueel in je badkamer

Voor een vlot ochtendritueel hoef je niet per se heel vroeg op te staan. Wel is het cruciaal om gezonde gewoontes aan te kweken, want die zijn de sleutel tot een efficiënte routine, van wekker tot bureau. Met deze tips verlies je geen tijd terwijl je je voorbereidt op je dag. Zo kun je ’s morgens wat langer slapen en ’s avonds wat later opblijven!

1. Gebruik ook de avond

Je kunt de tijd die je in de badkamer doorbrengt aanzienlijk verkorten door dingen uit je ochtendritueel te halen die je ook ’s avonds kunt doen, zoals scheren en douchen. Een voordeel van ’s avonds douchen is bovendien dat het warme water je helpt om in slaapstemming te komen.

2. Een vrolijke ochtendplaylist

Je favoriete muziek brengt je niet alleen in een goed humeur, met een vaste playlist kun je bovendien de tijd in de gaten houden terwijl je onder de douche staat. Je weet dat je achterloopt op schema als je na het derde nummer nog altijd de shampoo niet uit je haar hebt gespoeld!

3. Een frisse douche

Het is zalig om lekker lang onder een warme douche te staan, maar juist verlies je natuurlijk veel tijd. Moedig jezelf aan om je douche kort te houden door de temperatuur eigenlijk net ietsje te laag te zetten. Echte bikkels kunnen ook gewoon voor een koude douche gaan, dat is veel verkwikkender en verfrissender dan een warme douche!

4. Alles binnen handbereik voor je ochtendritueel

Een goed georganiseerde badkamer maakt je ochtendritueel een stuk efficiënter. Zo verlies je nooit tijd omdat je op zoek bent naar dat ene zeepje. Leg alles wat je nodig hebt binnen handbereik en groepeer gelijkaardige producten op dezelfde plek. Alles wat je niet dagelijks gebruikt, berg je netjes op. Hoe minder tijd je spendeert aan zoeken, hoe meer tijd je overhoudt voor de dingen die écht belangrijk zijn.

14 03 2018
Ga naar de catalogus