3 onmisbare kasten voor je badkamer

Handdoeken, toiletproducten, schoonmaakspullen, ... In een badkamer is er heel wat dat je graag netjes wil opbergen. Het is dan ook cruciaal om voldoende kasten te voorzien. Maar uiteraard is de ene badkamerkast de andere niet. We zetten de belangrijkste types op een rijtje.

1.      Spiegelkast

Een spiegelkast is ideaal om producten in op te bergen die je nodig hebt bij je rituelen aan de wastafel: crèmes, scheergerief, haarborstels, make-up, tandpasta, … Terwijl je bezig bent, hoef je de kast maar open te trekken en je hebt onmiddelijk wat je nodig hebt.

Dé grote troef van deze kastjes zijn natuurlijk de spiegels die op de deuren zijn gemonteerd. Zo bespaar je plaats én doe je de ruimte groter ogen. Extra handig zijn spiegelkasten met geïntegreerde verlichting.

2.      Onderbouwkast

Onderbouwkasten zijn badkamerkasten die optimaal gebruikmaken van de ruimte onder je wastafel. Ze worden gebruikt om de leidingen van je lavabokranen te verbergen, maar je kunt er ook kleine spulletjes in opbergen.

Je hebt onderbouwkasten met openklappende deurtjes, maar ook met handige, grote lades.

3.      Kolomkast

Kolomkasten of hangkasten zijn langwerpige kasten die je aan de wand van je badkamer ophangt. Door hun vorm nemen ze weinig plaats. Logisch dan ook dat je ze in zowat elke badkamer terugvindt, ook in erg kleine badkamers.

Kolomkasten zijn ideaal om bijvoorbeeld handdoeken in op te bergen. Maar ook andere spullen zoals haardrogers, scheerapparaten of spuitbussen vinden er hun plaats. Kolomkasten zijn verkrijgbaar in alle stijlen, van klassiek tot design. Je vindt ze in twee varianten: hoge en halfhoge modellen.

Kasten kiezen voor je badkamer

Behalve deze drie typische badkamerkasten kan het handig zijn om nog extra opbergruimte te voorzien. Ook lage kastjes of verrijdbare modellen zijn een mogelijkheid. Bij het ontwerpen van je badkamer is het in elk geval belangrijk om goed na te denken over je behoeftes en plaats te voorzien voor voldoende kastjes.

12 12 2017
Ga naar de catalogus