Makkelijk zelf een douche installeren met acrylpanelen

Zélf een douche installeren: een beetje doe-het-zelver draait er zijn hand niet voor om. En terecht, want dat hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je kiest voor een inloopdouche met acrylpanelen in plaats van een tegelwand. Hoe de installatie van een douche met acrylpanelen in zijn werk gaat? Dat lees je in dit artikel.

De voordelen van acrylpanelen

De wanden van de meeste douches – ook inloopdouches – worden bekleed met tegels. Begrijpelijk, want tegels bieden tal van mogelijkheden qua kleuren en vormen. Denk maar aan mozaïektegeltjes waarmee je je douche omtovert tot een Turkse hamam. Of aan de stijlvolle witte of zwarte tegels waarmee je een strakke designdouche decoreert. Absoluut een lust voor het oog, die verzorgde tegelwanden. Alleen heb je er als doe-het-zelver best veel werk mee. Besteed je liever wat minder tijd aan de plaatsing van je douche, dan zijn acrylpanelen een goed idee. En wel omdat ze je onder meer deze voordelen bieden:

  • Groter en dus makkelijker hanteerbaar dan tegels.
  • Stevig en minder poreus of kwetsbaar dan tegels (al blijft enige voorzichtigheid tijdens de plaatsing natuurlijk wel geboden).
  • Snel geplaatst.
  • Ideale oplossing voor een praktische inloopdouche.
  • Stijlvolle look dankzij de hoogglansafwerking.

Een inloopdouche installeren? Niet twijfelen, dóén!

Wil je de rest van je leven in je huidige huis doorbrengen? Dan doe je er goed aan om het ‘futureproof’ in te richten, zodat je je ook op latere leeftijd nog vlotjes in je woning kunt bewegen. Veel mensen voorzien om die reden alvast een slaap- en badkamer op de benedenverdieping, zodat ze geen trappen meer hoeven te doen wanneer ze later wat moeilijker ter been zijn. Om dezelfde reden zou je in je badkamer voor een inloopdouche kunnen opteren. Dat is een douche zonder opstapje, waarvan de douchebak op gelijke hoogte ligt met de vloer. Een bijzonder praktische, maar daarom niet minder kwalitatieve oplossing!

Douche installeren met acrylpanelen

De kwaliteit van je inloopdouche is gegarandeerd wanneer je kiest voor een inloopdouche met acrylpanelen. Die kun je makkelijk zelf installeren met behulp van het nodige doe-het-zelfgereedschap en wat silicone. Bekijk hier het instructiefilmpje en ga snel zelf aan de slag met acrylpanelen!

 

27 06 2017
Ga naar de catalogus