Een badkamer ontwerpen? Zó begin je eraan

De badkamer van je dromen ontwerpen, zodat ze helemaal tegemoetkomt aan jouw persoonlijke stijlwensen? Goed idee! Daar moet je trouwens geen architect of ingenieur voor zijn (al helpt het wel als je over een beetje tekentalent beschikt). Tips om je eigen badkamer te ontwerpen én ze vervolgens in te richten naar jouw smaak.

Meten is weten

Een badkamerontwerp kan niet zonder schets of plattegrond. En om die plattegrond te tekenen, heb je uiteraard de exacte afmetingen van de ruimte nodig. Ook de afmetingen van je badkamermeubel(s), als je die al hebt, zijn cruciaal voor een goede schets. Neem dus pen, papier en meetmateriaal ter hand en noteer alles zorgvuldig. Zodra je de afmetingen voor je hebt liggen, kun je er naar hartenlust mee mixen en matchen …

Badkamer ontwerpen: streef haalbare doelen na

Droom je van een kingsize badkuip maar is je badkamer slechts enkele vierkante meters groot? Dan is die maxibadkuip helaas geen haalbare kaart. Maar niets houdt je tegen om dat koninklijke gevoel op te roepen met enkele raak gekozen badkameraccessoires, zoals een badkuip (van gemiddelde grootte dan wel) op pootjes, een goud geverfd badkamerkastje, bronzen kranen of een antieke spiegel. Op die manier krijg jouw badkamerontwerp alsnog een luxueuze toets, die bovendien mooi binnen de afmetingen past.

Badkamer ontwerpen: ontdek je stijl

Als je je eigen badkamer ontwerpt, loont het om te weten in welke stijl je die badkamer later wil inrichten.

  • Een badkamer in cottagestijl heeft een knusse en ambachtelijke uitstraling. Denk aan zachte (pastel)kleuren, nostalgisch porselein en warme houttoetsen.
  • Een moderne badkamer voelt ruim en open aan. Wie op zoek is naar een zengevoel, kiest voor een witte badkamerinrichting met hier en daar een natuurlijk accent.
  • In een retro badkamer werk je met nostalgische sixties- en seventiesaccenten, zoals een douchegordijn, vrolijk gekleurde accessoires of een opvallende badmat.

Lees nog meer tips om een badkamer te ontwerpen waarin kwaliteit én een luxe-uitstraling hand in hand gaan.

22 06 2017
Ga naar de catalogus