Een landelijke badkamer? Kies de juiste kranen

Welke kranen kiezen voor een landelijke badkamer die baadt in een nostalgische sfeer dankzij strategisch gekozen badkamermeubelen en -accessoires? Wij bieden inspiratie! De mogelijkheden met landelijke badkamerkranen uitgelicht in 4 tips.

Bling-bling badkamerkranen

Mag jouw landelijke badkamer écht schitteren en ben je niet vies van een beetje kitsch? Ga dan resoluut voor een badkamer met een vleugje bling. Dat kan op verschillende manieren:

  • Voorzie kastdeurtjes van een likje goudverf en geniet van het chique effect.
  • Kies voor een retro badkuip op pootjes.
  • Hang een ouderwets douchegordijn op. (Je vindt ze tegenwoordig in tal van sixties- en seventiesprints; nostalgie ten top!)
  • Verduister de ramen met klassieke luiken in plaats van een modern rolgordijn.  
  • Werk de badkamer af met kranen in nostalgische vormen en materialen.

Landelijke badkamer, retro kranen

Hoe zo’n nostalgische kraan er precies uitziet? Er bestaan tal van mogelijke antwoorden op die vraag, want er zijn tal van variaties en types. We kunnen je hopelijk inspiratie bieden met deze omschrijvingen van kranen die het goed doen in een landelijk ingerichte badkamer:

 

  • Goud, brons, koper: alle goudtinten zijn perfect voor landelijke badkamerkranen.
  • Liever een iets modernere toets? Ook matzwarte badkamerkranen passen vaak mooi bij een landelijke badkamer.
  • Het geheim zit hem in de details: besteed de nodige aandacht aan de afwerking van je landelijke badkamerkranen, zoals een hendel- of bolletjesgreep, een hoge hals of een mooie douchekophouder bovenop de dubbele kraan.

 

Op zoek naar inspiratie in de vintageshop

Inspiratie opdoen voor de inrichting van je landelijke badkamer? Dat kan natuurlijk heel makkelijk online (het woord ‘vintage’ in Google gooien levert al gauw flink wat pareltjes op), maar als je er graag op uit trekt raden we je zeker een bezoekje aan de vintagewinkel, kringloopwinkel of rommelmarkt aan. Wie weet vind je er precies de landelijke badkamerkraan die je zoekt of slaag je erin om aan een schappelijk prijsje een mooi vintage badkamerkastje op de kop te tikken … En vind je niets, dan levert je zoektocht gegarandeerd nieuwe inzichten op!

20 06 2017
Ga naar de catalogus