Een douche in veiligheidsglas: dit zijn de voordelen

Ben je van plan om een douche te installeren? Met behulp van douchewanden construeer je je douche helemaal volgens jouw wensen. Als je voor veiligheidsglas kiest, dan zit je in elk geval goed. Dit materiaal heeft namelijk heel wat pluspunten. Een woordje uitleg.

Verschillende soorten douchewanden

Voor de constructie van een douche heb je tal van mogelijkheden. Installeer je geen kant-en-klare douchecabine, dan kun je met douchewanden aan de slag gaan. Welk soort wanden je daarvoor precies kiest, hangt voornamelijk af van jouw voorkeuren.

  • Een betegelde wand biedt heel wat mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mozaïektegels in een kunstig patroon. Ook een effen kleur – zwart is erg trendy – of meerdere contrasterende kleuren doen het goed. Je moet de wanden wel goed onderhouden om verkleuring van de voegen en schimmelvorming te voorkomen.
  • Acryl douchewanden zijn een makkelijke en stijlvolle oplossing. Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en erg stevig. Bovendien past acryl bij verschillende badkamerstijlen, van klassiek en landelijk tot bijzonder eigentijds.
  • Glazen douchewanden zijn erg elegant en maken je badkamer optisch ruimer. Uiteraard is veiligheid wel cruciaal.

Veiligheidsglas is de norm

Douchewanden in ‘gewoon’ glas vind je tegenwoordig niet meer. Alle fabrikanten gebruiken vandaag veiligheidsglas. Dat is begrijpelijk, want het risico met gewoon glas is nu eenmaal reëel.

Laat je douchewanden op maat maken? Dan is het wel belangrijk dat je expliciet om veiligheidsglas vraagt. Zo sluit je elk risico op glasbreuk uit.

Veiligheidsglas in diverse uitvoeringen

Net als gewoon glas is veiligheidsglas verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor:

  • helder (transparant) glas
  • mat glas
  • glas dat door zandstralen gedeeltelijk mat is gemaakt

Heb je een kleine badkamer? Kies dan helder veiligheidsglas voor een maximaal ruimtegevoel. Als je fan bent van motiefjes, kun je het glas speciaal laten zandstralen. Tip: gebruik motieven die ook in de rest van je badkamerinterieur voorkomen.

13 06 2017
Ga naar de catalogus