Relaxen in bad: even tijd voor jezelf

Een mens heeft tegenwoordig nogal wat stress te verduren. In zo’n hectisch leven schiet een ontspannen momentje voor jezelf er weleens bij in. Dat is jammer, want tijd voor jezelf is essentieel voor een gezond en evenwichtig leven. Relaxen in bad is de ideale manier om al je zorgen even te vergeten. Met deze tips maak je er een persoonlijk wellness-momentje van, zonder dat je er ook maar de deur voor uit hoeft.

1. Relaxen met de juiste muziek

Met gepaste muziek kom je zo in de juiste stemming, maar natuurlijk is ieders muzieksmaak anders. Het ligt voor de hand om te kiezen voor een rustgevende melodie, of speciale kalmerende omgevingsgeluiden zoals regen of een haardvuur. Maar als jij je het best ontspant bij vrolijke muziek, dan houdt niets je tegen om dat op te zetten.

2. Kaarsjes

Kaarsjes zijn natuurlijk een must om sfeer in je badkamer te brengen. Gedimd licht met de flakkering van vlammetjes is veel rustgevender dan eventuele felle badkamerverlichting. Maar let op: als je al geparfumeerde badolie gebruikt, zijn geurkaarsen een minder goed idee.

3. Geurtjes in bad

Badzout, badparels, bruisballen: er zijn opties genoeg om je badwater naar wens te doen geuren. Wat ook leuk is: je thee-ei eens in bad gebruiken! Bijvoorbeeld met kamillebloemetjes, lavendel of rozemarijn stel je eenvoudig je eigen geuren samen. Haal eventuele kruidenrestjes wel weer uit het bad voordat je het water laat weglopen, want je wil niet dat je leidingen erdoor verstopt raken.

4. Een hapje en een drankje

In een warm bad krijg je snel dorst, dus verwen jezelf met een glas wijn, champagne of gewoon thee. Een paar aardbeien of wat chocolade maken het smaakpalet compleet. Zet al je benodigdheden al klaar, want het zou niet fijn zijn om je verwenmoment te moeten onderbreken om nog naar de keuken te gaan.

5. Verban technologie

Kun je het vaak niet laten om je mails te checken op je gsm? In je badkamer verban je maar beter alle technologie, zodat je je even helemaal van de buitenwereld kunt afsluiten. Als je je toch snel verveelt, neem dan een boek of tijdschrift mee in bad.

6. Van bad naar bed

Zorg dat je handdoek en badjas al klaarliggen voor als je weer uit het water stapt. Hang ze bijvoorbeeld over de verwarming zodat je ook na je bad nog van de warmte kunt genieten. Ben je al je zorgen vergeten? Dan is nu het ideale moment om in bed te kruipen voor een verkwikkende nachtrust.

18 07 2017
Ga naar de catalogus