Puur gebruiksgemak: een eengreepsmengkraan

Wat is een eengreepsmengkraan?

De naam zegt het eigenlijk al: een eengreepsmengkraan heeft één greep waarmee je de temperatuur van het water regelt. Je kiest de juiste temperatuur door de hendel te verplaatsen van koud (meestal rechts) naar warm (meestal links). De hoeveelheid water die er uit de kraan stroomt (het debiet) regel je door de hendel naar boven of naar beneden te duwen.

Tal van voordelen

Een belangrijk voordeel van een eengreepsmengkraan is natuurlijk het gebruiksgemak. Je hoeft niet iedere keer opnieuw de juiste temperatuur te zoeken, want zolang de hendel in dezelfde stand blijft staan, krijg je iedere keer weer die temperatuur. Je hoeft ook niet bang te zijn dat er te snel heet water uit de kraan komt, want bij kwalitatieve eengreepsmengkranen is de ‘koude zone’ groot genoeg. Een eengreepsmengkraan is dus eenvoudig te bedienen en nauwkeurig af te stellen. Met één hand bepaal je in een vloeiende beweging de watertemperatuur! Zo vermijd je bovendien dat er veel water verloren loopt. Het is dus nog eens beter voor het milieu ook.

Soorten eengreepsmengkranen

Eengreepsmengkranen bestaan in tal van designs en uitvoeringen. Zo kun je de stijl van je kraan helemaal afstemmen op jouw interieur. Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen een kraan met een knop aan de zijkant, of een aan de bovenkant, een kraan met een hendel, of juist met een afgeronde kop voor een strakke look. Vooral in de keuken komt een eengreepsmengkraan zeer goed tot zijn recht. In badkamers worden namelijk steeds vaker thermostatische kranen geïnstalleerd, maar in keukens is het meestal minder nodig om altijd precies dezelfde temperatuur te hebben. Een duo dat je tegenwoordig ook vaak in keukens aantreft, is een eengreepsmengkraan met een kokendwaterkraan. Met een eengreepsmengkraan zit je hoe dan ook goed! 

11 07 2017
Ga naar de catalogus