Zó breng je meer sfeer in de badkamer

De tijd dat elke badkamer uitsluitend witte badkamermeubels telde, ligt allang achter ons. Vandaag is het makkelijk sfeer oproepen in de badkamer – en dat doe je trouwens niet alleen maar met kleuren. Tips voor een sfeervolle badkamer die volop gezelligheid ademt.

Meer sfeer in de badkamer met contrasten

Uiteraard kun je nog altijd je badkamer in het wit inrichten – niets mis mee. Maar weet dat er ook nog andere mogelijkheden bestaan om je badkamer precies de sfeer mee te geven die jij wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte badkamer, of een badkamer waarin een spel van zwart en wit voor een waar designeffect zorgt? Voor wie houdt van modern en minimalistisch design, blijven wit en zwart de kleurklassiekers bij uitstek.

Lees hier alles over de do’s en don’ts met kleuren in de badkamer.

Spelen met sfeervolle badkamerverlichting

Het licht dimmen voor een ultiem verwenmoment in de badkamer, na een zware dag op het werk? Helder licht om ’s ochtends je make-up aan te brengen of jezelf te scheren? In de badkamer moet verlichting altijd het praktische koppelen aan het esthetische – geen evidente keuze soms. Kies daarom altijd voor een combinatie van beide. Ga bijvoorbeeld voor degelijke plafondlampen die de hele  badkamer voldoende verlichten, aangevuld met ledstrips langs de zijkanten van de badkamerspiegel voor extra sfeer.

Kies voor een uitgesproken stijl

De juiste sfeer bereik je doorgaans vooral wanneer je resoluut voor een bepaalde stijl kiest in de badkamer. Gelukkig heb je daarin vandaag uitgebreid de keuze:

  • ga terug in de tijd met een vintage badkamer,
  • kies voor strakke badkamermeubelen en -accessoires (als je houdt van een moderne  badkamer)
  • of doorbreek de saaiheid van een klassieke badkamer dankzij deze inrichtingstips.

Soms mag je ook gewoon eventjes alle regels aan je laars lappen – bijvoorbeeld tijdens de kerstperiode!

06 07 2017
Ga naar de catalogus