Een klassieke badkamer hoeft helemaal niet saai te zijn

Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor een strakke, moderne badkamer. Maar ook een klassieke badkamer heeft zeker nog zijn charme. Wil jij heerlijk wegdromen in een badkamer met een authentieke uitstraling? Ontdek dan onze inspirerende ideeën!

Wie klassiek zegt, zegt porselein

Typisch voor een klassieke badkamer is het gebruik van porselein. Dit materiaal is stijlvol, degelijk en erg veelzijdig. Geen wonder dan ook dat het een vaste waarde is in heel wat retrobadkamers. Met porselein kun je veel kanten uit: het wordt zowel gebruikt voor wastafels, als voor badkuipen, toiletten en accessoires. Handig: behalve erg mooi is porselein ook heel makkelijk te onderhouden.

Sfeervolle badkamermeubelen

Wil je een heuse blikvanger in je klassieke badkamer? Kies dan voor een vrijstaand bad op pootjes. Qua romantiek kan daar maar  weinig  aan  tippen.

Ook met je wastafel kun je de sfeer van de grote dagen van weleer oproepen. In een klassieke badkamer is een wastafel op voet een logische keuze. Gracieus!

Elegante kranen: een must voor je klassieke badkamer

Op een vrijstaand bad en een porseleinen wastafel monteer je natuurlijk een nostalgische kraan in chroom. Voor de ultieme ‘retro-touch’ kun je kiezen voor een tweegreepsmengkraan met een elegante uitloop. Zorg er zeker voor dat al je kranen qua stijl bij elkaar passen.

Heb oog voor details

Om je klassieke badkamer compleet te maken, trek je de klassieke stijl het best door tot in de kleinste details. Ook je douchekop, spiegel, lamparmaturen en meubelbeslag kies je dus met zorg. Vergeet ook niet om enkele puur decoratieve elementen toe te voegen, zoals kadertjes of kaarsen.

Verrassend: een moderne badkamer met klassieke elementen

Hou je van de klassieke vormentaal, maar wil je in je badkamer ook genieten van hedendaags comfort zoals een douche of een hangtoilet? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een moderne badkamer met één klassiek element voor het contrast. Een retro wastafel in een voor de rest ultrastrak interieur? Gedurfd, maar het kan!

23 05 2017
Ga naar de catalogus