Zo ontwerp je de perfecte indeling voor je badkamer

Plan je een nieuwbouwproject of een verbouwing? Dan komt er een moment waarop je moet nadenken over de indeling van je badkamer. Erg belangrijk, want in je badkamer breng je dagelijks heel wat tijd door. We vertellen je graag waarop je moet letten voor een optimaal resultaat.

De stijl van je badkamer bepalen

Uiteraard moet een badkamer functioneel zijn. Maar ook het esthetisch aspect is van belang. Denk na of je een landelijke, moderne of klassieke badkamer wil. Die keuze heeft een belangrijke impact op de indeling van je badkamer. Zo neemt een vrijstaand bad op pootjes bijvoorbeeld meer plaats in dan een bad met een strakke vormgeving.

Het grondplan

Je badkamer uittekenen doe je nog altijd het best op een stuk papier – al bestaat er ook handige software waarmee je dit kunt doen. Bepaal waar de badkamermeubels, het bad, de douche en toilet moeten komen. Beeld je in dat je de badkamer binnenloopt en je je dagelijkse rituelen uitvoert. Vergeet ook niet na te denken over de plaats van leidingen en aansluitingen voor radiatoren. Probeer in elk geval te vermijden om alle elementen te dicht op elkaar te proppen.

De ideale indeling voor een kleine badkamer

Met een grote badkamer kun je natuurlijk alle kanten uit, maar ook als je als je niet zoveel vierkante meters ter beschikking hebt, kun je van je badkamer iets moois én praktisch maken.

Onze tips:

  • Kies voor een bad-douchecombinatie en een hangtoilet om plaats te besparen.
  • Wil je een bad én een douche? Kies dan een bad van 70 centimeter breed en een douchebak met een schuine kant.
  • Denk goed na over de schikking van je badmeubilair. Door elementen van plaats te wisselen kun je vaak veel ruimte besparen.

Een badkamer voor het hele gezin

Een badkamer ontwerp je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner, eventuele gasten en natuurlijk ook je kinderen. Houd daar rekening mee bij de bepaling van hoogtes en de keuze voor bepaalde materialen. Ook scherpe randen en gevaarlijke uitsteeksels vermijd je maar beter.

18 05 2017
Ga naar de catalogus