De vele voordelen van een inbouwbad

Wil je je badkamer vernieuwen, dan sta je voor tal van keuzes op het vlak van materialen, kleuren en stijlen. Een mens zou voor minder het overzicht verliezen. En dan moet je ook nog beslissen of je een inbouwbad of vrijstaand bad wil. Wie voor die keuze staat, maken we het hier alvast gemakkelijk. Voor jou zetten we de vele voordelen van een inbouwbad op een rijtje.

 

Wat is een inbouwbad?

Rond de badkuip van een inbouwbad komt standaard een paneel te staan om de buitenkant van het bad te verstoppen. Dit paneel wordt bijna altijd betegeld. Tegeltjes zijn niet alleen mooi, maar geven ook de beste garantie op een waterdichte afwerking. Naast het klassieke ligbad bestaan er ook hoekbaden om in te bouwen.

Een inbouwbad past in elke badkamer

Met een vrijstaand bad kun je een romantische, klassieke sfeer oproepen, maar ook de moderne kaart trekken. Voor een inbouwbad zijn de keuzes evengoed onbeperkt. Bij een inbouwbad kies jij namelijk de tegels die de wanden zullen sieren, waardoor je alle kanten op kunt. Hele kleine tegeltjes geven een verfijnd effect, terwijl grote, vlakke tegels strakker en moderner ogen. Jij kiest!

Ook in beperkte ruimtes

Als je niet veel ruimte hebt in je badkamer, dan is het niet zo verstandig om voor een vrijstaand bad te kiezen. Je hebt immers behoorlijk wat ruimte nodig rondom zo’n bad op pootjes. In kleinere badkamers moet je soms de keuze maken tussen een douche en een bad. Gelukkig kun je een inbouwbad als twee-in-een bad-douchecombinatie gebruiken. Deze praktische oplossing bespaart je sowieso kostbare ruimte. Nog een andere optie is het inbouwzitbad. Extra plaatsbesparend!

 

11 05 2017
Ga naar de catalogus