Op zoek naar inspiratie voor je badkamer? 5 originele ideeën op een rij

Valt dat bloemetjesbehang nu écht van de muur? En krijg je die tegels met de beste wil van de wereld niet meer wit? Heb je een huis uit de jaren 70 gekocht, maar wil je de handen uit de mouwen steken om je badkamer tot een eigentijds pareltje om te toveren? Hier vind je zoveel inspiratie dat het lastig wordt om te kiezen! 

Meer kleur, meer sfeer

In de badkamer wil je tot rust komen, om daarna helemaal verfrist aan de dag te beginnen, of een stapje in de wereld te zetten. Het doel is dus: een rustgevende ruimte creëren die toch vitaliteit uitstraalt. Als basiskleur kun je gaan voor rustige lichtgrijze of lichtbruine tinten. Door enkele knalrode accenten toe te voegen, creëer je actie en dynamiek. Op zoek naar iets aparts? Kies voor zwart als basistoon en voeg daar lichte accenten aan toe.

Licht doet wonderen

De badkamer is de plaats bij uitstek waar je sfeer wilt creëren. ’s Ochtends zachtjes wakker worden in dimlicht? In het weekend een feeërieke badsessie houden met indirect licht? Van ingebouwde spots tot plafondlampen of hanglampen, licht is een cruciaal onderdeel van de sfeer die je wilt oproepen in je badkamer. Bovendien voorzie je het best een zo groot mogelijk raam: veel mensen verkiezen natuurlijk licht in de badkamer.

Less is more: hét motto voor badkamerinspiratie

Ook in een kleine ruimte kun je een echt wellnessgevoel creëren. Felle kleuren en een sterke lichtinval laten de ruimte groter lijken. Al eens gedacht aan een extra spiegel onder het bad? Je badkamer oogt meteen dubbel zo groot!

Een bad als eyecatcher

Beschik je over wat meer ruimte? Een vrijstaand bad voegt meteen klasse toe aan je badkamer. En bovendien houd je zo de wanden vrij voor spiegels of opbergruimte. Veel mensen kiezen voor organische, afgeronde vormen. Maar wie durft te kiezen voor een rechthoekig bad, voegt geeft meteen een strakke toets aan het interieur.

Groene inspiratie

Haal planten in huis voor een natuurlijke look in je badkamer. Planten houden van een lichte, vochtige ruimte, dus de badkamer is de ideale plek. Al eens gedacht aan een heerlijk geurende citroenboom? Of aardbeienplantjes? Zo kun je af en toe een lekkere aardbei snoepen tijdens het baden…

25 04 2017
Ga naar de catalogus