Zó kies je de juiste spoeltafelkraan

In je keuken wil je een spoeltafelkraan die in de eerste plaats functioneel is. Tijdens het koken, afwassen en opruimen heb je namelijk geen tijd te verliezen. Maar dat betekent niet dat een kraan voor je spoelbak geen karakter of uitstraling mag hebben – het oog wil uiteraard ook wat. Ga voor de keuze van je spoeltafelkraan dus zeker niet over één nacht ijs.

Verschillende types spoeltafelkranen

In de meeste keukens vind je tegenwoordig een eengreepsmengkraan, waarmee je in één vlotte beweging de temperatuur en de sterkte van de waterstraal regelt. Ben je op zoek naar een echte retrokraan, dan kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor een spoeltafelkraan met twee aparte draaiknoppen voor warm en koud water.

Aan een spoeltafelkraan stel je volledig andere eisen dan aan een badkamerkraan. Zo is een lange kraanhals bijvoorbeeld extra handig. Ook bestaan er spoeltafelkranen met een hals in de vorm van een omgekeerde ‘U’. Zeer praktisch om diepe kookpotten mee te vullen!

Wil je afwassen als een echte pro? Kies dan voor een kraan met een uittrekbare spoelkop. Of wat dacht je van een spoeltafelkraan met een draaibare en flexibele uitloop? Daarmee doe je de afwas even efficiënt als in een restaurant.

Het materiaal kiezen

Behalve het model is ook het materiaal van een spoeltafelkraan van cruciaal belang. Chroom en roestvrij staal zijn de twee meestgebruikte materialen.

Win zeker ook informatie in over het binnenwerk van de kraan. Dat zorgt er namelijk voor dat je kraan optimaal functioneert. Het neusje van de zalm zijn spoeltafelkranen met keramische schijven in het mechanisme. Deze schijven bewegen over elkaar en bepalen op die manier de sterkte van de waterstraal.

Kies voor waterbesparende kranen

Ten slotte is ook ecologie een belangrijk aandachtspunt. Tegenwoordig zijn de meeste spoeltafelkranen voorzien van mechanismen om het waterverbruik te beperken. Informeer daar dus zeker naar. Spaarzaam omspringen met water is natuurlijk ook een ingesteldheid. Waterverspilling is dan ook uit den boze.

21 04 2017
keukenkraan
Ga naar de catalogus