Douchegarnituur: de kers op de taart 

Een douche is onmisbaar in elke hedendaagse badkamer. Niet alleen is douchen erg praktisch, het is ook enorm deugddoend voor lichaam en geest. Weet je al welk soort douche je wil? Dan is het stilaan ook tijd om na te denken over de douchegarnituur.

Douchegarnituur voor elk soort douche

Douchegarnituur is de verzamelnaam voor alle kraanwerk en toebehoren die je in je douche installeert. Het gaat dus om douchestangen, douchekranen, douchekoppen en accessoires zoals een zeephouder. Het aanbod aan douchegarnituur is erg divers. Hoe maak je dan de juiste keuze, vraag je je misschien af? Simpel: door rekening te houden met verschillende factoren, zoals je behoeften, je persoonlijke smaak en de inrichting van je badkamer.

 

Douchegarnituur kiezen

Uiteraard speelt ook het soort douche dat je installeert een cruciale rol. Je douchegarnituur moet daar namelijk perfect bij aansluiten. Kies je voor een inloopdouche, dan is het erg gebruikelijk om voor een inbouwkraan te kiezen. In dat geval is het kraanwerk voor het grootste deel in de muur ingewerkt. Enkel de bedieningsknoppen zijn zichtbaar. Heb je dat liever niet? Dan is een volledige doucheset met glijstang, doucheslang en een afneembare douchekop ook een uitstekende optie. In een douchecabine is een zichtbare doucheset meestal de enige optie. Maar dat is helemaal geen nadeel! Als je kiest voor een stijlvolle vormgeving, vormt dit net een grote troef voor jouw badkamer.

 

Tal van stijlen

Inderdaad: behalve over het soort douchegarnituur dat je wil, moet je natuurlijk ook nadenken over de stijl. Gelukkig is het er voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een klassieke look, mag het strak en eigentijds of ben je wel te vinden voor een vleugje luxe? Kies gewoon waar jij je het best bij voelt en wat naadloos aansluit bij de rest van je badkamerinterieur.

 

Heerlijk genieten met een regendouche

Één soort douchegarnituur verdient het om even extra onder de aandacht te brengen: de regendouche. Wil jij na een lange werkdag zalig kunnen genieten van het gevoel van een deugdoende zachte regenbui? Dan is een regendouche of rainshower echt iets voor jou!

17 04 2017
Ga naar de catalogus