Een ingewerkte jachtbak of niet, dat is de vraag

De toiletten van vandaag kun je niet meer vergelijken met die van jaren geleden. Vroeger had elk toilet een zichtbare jachtbak, maar tegenwoordig zijn hangtoiletten de regel geworden. Logisch, want een toilet met ingewerkte jachtbak biedt heel wat voordelen.

Staand versus hangend toilet 

Laat ons duidelijk zijn: ‘staande toiletten’ met een zichtbare jachtbak worden vandaag nog altijd gebruikt en geïnstalleerd. Toch is het duidelijk dat hangtoiletten aan een stevige opmars bezig zijn. Zo’n hangtoilet heeft twee belangrijke kenmerken: de jachtbak (ook spoelbak genaamd) is volledig in de muur ingewerkt en het toilet heeft geen voet, maar ‘zweeft’ als het ware boven de vloer.  

 

Past een jachtbak bij de look van jouw badkamer? 

Een staand toilet kan best mooi zijn, maar voor een hedendaagse look ben je beter af met een hangtoilet. Zo’n toilet zorgt namelijk voor een licht en ruimtelijk effect dat heel wat mensen erg weten te waarderen. Ben je op zoek naar een heuse retrolook voor je badkamer, dan is een staand toilet met zichtbare jachtbak natuurlijk een logische keuze. Maar voor andere stijlen (klassiek, modern, trendy ...) is een hangtoilet met weggewerkte jachtbak zeker het overwegen waard. 

 

De voordelen van een hangtoilet 

Het uitzicht is natuurlijk niet de enige reden waarom je voor een hangtoilet zou kiezen. Er zijn nog tal van andere argumenten. Zo’n toilet neemt bijvoorbeeld ook minder plaats in en is dus geschikt voor kleinere ruimtes.  Nog een belangrijk voordeel: omdat hangtoiletten de vloer niet raken, kun je er makkelijk onder schoonmaken. En geef toe: onderhoudsgemak is een grote troef, want niemand zit graag op zijn knieën te poetsen. 

 

Op-en-top modern: een rimless hangtoilet 

Wil je nóg meer onderhoudsgemak? Kies dan voor een hangtoilet zonder spoelrand. Zo’n ‘rimless toilet’ is het toppunt van hygiëne. In tegenstelling tot bij traditionele wc’s is er namelijk geen rand waaronder vuil kan ophopen.  Koop je binnenkort een nieuw toilet? Dan zijn er dus heel wat afwegingen die je moet maken. Kies je voor een zichtbare of voor een ingewerkte jachtbak? De keuze is aan jou! 

06 04 2017
Ga naar de catalogus