Wees ecologisch, kies een waterbesparende douchekop  

Een douche nemen is heerlijk ontspannend. Toch sta je er maar beter niet té lang onder. Kostbaar water verspillen is namelijk geen goed idee. Hou je graag een lange douchesessie zonder het ecologisch aspect uit het oog te verliezen, dan is een waterbesparende douchekop installeren een uitstekend idee. 

Louter voordelen 

Traditioneel behoren toiletten en douches tot de grootste waterverbruikers in huis. Omdat je natuurlijk niet aan comfort wil inboeten, komen fabrikanten gelukkig op de proppen met aangepaste producten die het waterverbruik tot een minimum herleiden terwijl je toch alle functionaliteiten behoudt. 

 

Zo zijn waterbesparende toiletten en waterbesparende douchekoppen tegenwoordig helemaal geen uitzondering meer in de badkamer. Zo’n douchekop heeft dan ook enkel voordelen: je geniet, maar verbruikt minder water. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu én voor jouw waterfactuur. 

 

Het principe van een waterbesparende douchekop 

Hoe zorgt zo’n waterbesparende douchekop er nu voor dat je minder water verbruikt, terwijl je douche-ervaring hetzelfde blijft? Door de doorstroming van water te verkleinen en lucht aan het water toe te voegen. 

 

Als gebruiker merk je daar zo goed als niets van, maar voor je verbruik maakt het een groot verschil. Vergis je trouwens niet: waterbesparende douchekoppen zijn niet per definitie klein. Dankzij waterbesparende technieken is het ook mogelijk om ecologische douchekoppen in groot formaat te vervaardigen. 

 

Elegant en aantrekkelijk 

Uiteraard verliezen de fabrikanten van waterbesparende douchekoppen ook het design niet uit het oog. Tegenwoordig zijn deze douchekoppen een heuse streling voor het oog. Een strak, uitgepuurd design of liever een speelsere vormgeving? Het is allemaal mogelijk.  Denk trouwens ook eens aan de duurzaamheid van je douchekop. Kies altijd voor kwaliteit en pik er een douchekop uit die lang meegaat. Let daarom altijd goed op de materialen en de constructie. Met het juiste model zit je gebeiteld voor vele jaren. 

03 04 2017
Ga naar de catalogus