Stijlvol en lekker praktisch: een douchezuil 

Douches heb je in veel verschillende vormen en maten. Heel wat wellnessliefhebbers beschouwen een inloopdouche als het neusje van de zalm. Logisch, want zo’n douche biedt je enorm veel vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een centrale douchezuil in je badkamer. Een niet-alledaagse blikvanger! 

Een douchezuil voor je inloopdouche 

Een inloopdouche kun je volledig volgens je eigen voorkeur opbouwen. Wil je drie, twee of maar één wand? Het is allemaal mogelijk. De wanden krijgen vaak dezelfde tegels als de vloer van je inloopdouche. Één wand is voorbehouden voor de douchestang met de sproeikop, het zeepbakje en eventueel de regendouche. Ook je douchekraan kan in deze wand ingewerkt worden.  Maar wat als je al die zaken op een centrale zuil monteert? Zo’n douchezuil bezorgt je het ultieme vrijheidsgevoel en oogt bijzonder fraai. In een strak vormgegeven, eigentijds badkamer is een douchezuil een heuse aanrader. Dit is minimalistisch design in zijn puurste vorm. 

Een combinatie van design en comfort  

Vergis je trouwens niet: een douchezuil is mooi én praktisch. Je krijgt bewegingsvrijheid, maar hebt ook al wat je nodig hebt binnen handbereik.  Geen enkele douchezuil is compleet zonder een regendouche. Dat betekent dus op-en-top genieten. Wie is nu niet dol op het gevoel van een zachte regenbui, vlak na het ontwaken of ’s avonds na een lange werkdag? 

Zelf een douchezuil installeren 

Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan mag de installatie van een douchezuil geen probleem vormen. Je gaat daarbij in grote lijnen op dezelfde manier te werk als bij de installatie van een ‘gewone’ inloopdouche. Speciale aandachtspunten zijn de afwatering, de sifon en de betegeling.  Zorg er ook voor dat je de douchestang, de kranen en de douchekop op een ergonomisch verantwoorde hoogte installeert. 

18 03 2017
Ga naar de catalogus