Waarop moet je letten bij de keuze van je keukenkranen? 

Keukenkranen: geen enkele keuken kan zonder. Of ze nu dient om groenten te wassen of om water te nemen om een heerlijke pasta in te koken: je wil niet dat je keukenkraan je in de steek laat. Een keukenkraan moet functioneel, gebruiksvriendelijk én stijlvol zijn. Enkele aandachtspunten ...

Keukenkranen kiezen

Als je een nieuwe keuken kiest, zijn keukenkranen vaak de laatste elementen waar je aandacht aan besteedt. Nochtans zijn kranen cruciaal in je keuken. Je gebruikt ze dagelijks, niet alleen tijdens het koken, maar ook om snel je handen te wassen of om water te nemen om iets weg te poetsen. Een weldoordachte keuze van het meest geschikte model is dus een absolute must.

 

Kies je stijl

Keukens heb je in verschillende stijlen: klassiek, landelijk, modern of design. Uiteraard wil je dat je  keukenkraan perfect bij die stijl aansluit. Gelukkig is het aanbod bijzonder ruim. Met de juiste keukenkraan maak je je keuken helemaal áf.

 

Roestvrij staal of verchroomd?

Behalve de vorm is ook het materiaal van je kraan bijzonder belangrijk. Roestvrij staal (inox) of chroom worden het meest gekozen. Daarnaast heb je nog keukenkranen in nikkel, koper, brons en kunststoffen zoals email of epoxy. Wat je kiest, hangt vooral af van jouw smaak, maar ook het onderhoudsgemak speelt een rol.

 

De functionaliteit van je kraan

Uiteraard moet een keukenkraan makkelijk te gebruiken zijn. Tenzij je specifiek op zoek bent naar een retrolook, is een eengreepsmengkraan dan ook aangewezen. Daarmee kun je snel en eenvoudig de juiste temperatuur instellen. Nog handige ‘features’ zijn: 

  • een handdouche
  • een ingebouwde temperatuurregelaar (thermostatische kraan)
  • een antikalkfunctie
  • een afgeronde kop om makkelijk een diepe pot of emmer onder de kraan te kunnen plaatsen
  • keramische schijven voor een optimaal functionerend binnenwerk

 

Er bestaan trouwens ook diverse technieken om het waterverbruik van je kranen binnen de perken te houden. Informeer je dus goed.

13 03 2017
Ga naar de catalogus