Dit zijn de kenmerken van een op-en-top eigentijdse badkamer

Heb je nog een badkamer die dateert uit grootmoeders gloriedagen? Dan wordt het misschien stilaan tijd voor vernieuwing. Sta je te popelen om je bad, wastafel en kranen te vervangen door modernere exemplaren? Gelijk heb je. Ontdek onze aanraders voor een echte eigentijdse badkamer.

Eigentijds = tijdloos 

Als je nog een badkamer uit de jaren 80 hebt, dan merk je aan het design ook meteen dat die uit de jaren 80 dateert. Hedendaagse badkamers hebben een veel tijdlozere look. Kies je voor modern, dan kies je voor finesse, stijl en elegantie. Zo’n eigentijdse badkamer gaat dan ook heel lang mee en raakt niet snel uit de mode. Het kleurenpalet is beheerst, het lijnenspel sober. Over twintig jaar zal niemand kunnen raden dat jij je badkamer in 2017 hebt vernieuwd. 

Een ruimtelijk gevoel 

Een tweede kenmerk van een eigentijdse badkamer: je hebt er niet het gevoel dat alles op elkaar gepropt staat. Dat betekent niet dat een hedendaagse badkamer per se een grote badkamer moet zijn. Ook een kleine badkamer kan eigentijds ogen, als je ze op de juiste manier inricht. Kies dus voor sobere en pure vormen en maak niet de fout om elke vierkante centimeter vol te zetten met spullen. 

Onmisbaar in een eigentijdse badkamer: een inloopdouche 

Meer dan eender wat creëert een inloopdouche een gevoel van ruimtelijkheid in je badkamer. Een inloopdouche heeft geen deur en bestaat uit maximaal drie of soms zelfs maar één wand. In dat laatste geval spreken we van een open of vrijstaande inloopdouche. Die zorgt gegarandeerd voor een eigentijdse look én voor een unieke douche-ervaring. 

Moderne technologie 

Ten slotte vind je in een eigentijdse badkamer ook alle hedendaagse technologieën terug die je het leven zoveel aangenamer maken. Thermostatische kranen zijn een evidentie, net als een degelijk ventilatiesysteem. Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je ook wellness-elementen in je eigentijdse badkamer integreren. 

06 03 2017
Ga naar de catalogus