3 tips om heerlijk te ontspannen in je badkamer  

Een drukke werkdag gehad? Vermoeid en misschien met hoofdpijn thuisgekomen? Kortom: ben je volledig uitgeteld? Schrap dan meteen al je plannen en trek je terug in de badkamer. Het is tijd om even alles te vergeten en zalig te ontspannen.

Relaxen in je badkamer

Nee, om stress van je af te werken hoef je heus niet naar een kuuroord. Ook thuis, in de beslotenheid van je eigen badkamer, kun je heerlijk tot rust komen. Elke dokter zal het beamen: warm water is bijzonder heilzaam en helpt om je lichaam (én je geest) volledig te ontspannen. 

1. Neem een douche

Heb je weinig tijd, maar wil je toch graag alle zorgen en spanningen van je af spoelen? Neem dan een verkwikkende douche. Ook al sta je er maar vijf minuten onder, het effect is onmiskenbaar. Heb je een watervaldouche of misschien wel een cascadekraan? Dan geniet je des te meer tijdens dat ‘momentje voor jezelf’ onder de douche. Je waant je even in een exotisch paradijs. Zalig!

2. Languit ontspannen in je bad

Een bad nemen heeft natuurlijk nóg meer effect. Hier kom je echt he-le-maal tot rust. Het water moet aangenaam warm zijn, maar niet te warm: 39 à 40 °C is perfect.  Ga languit liggen en neem je tijd. Zo’n veertig minuten ontspannen is ideaal om je hoofd volledig leeg te maken. Langer baden is geen goed idee voor je huid en je wordt er ook te suf van. Neem je een bad vlak voordat je gaat slapen, dan geniet je nadien gegarandeerd van een deugddoende nachtrust.

3. Creëer de juiste sfeer

Een bad nemen is een heuse totaalervaring. Zorg dus voor een aangepast, rustgevend muziekje op de achtergrond, dim de lichten en zet gerust wat (geur)kaarsjes in de badkamer. Het water fleur je op met badschuim, geurige badolie of badparels.

Nog een laatste tip: zet alles wat je nodig hebt voor je bad binnen handbereik. Zo hoef je je ‘sessie’ niet te onderbreken omdat je rugborstel bijvoorbeeld nog aan de andere kant van je badkamer ligt. Anders komt er van ontspannen natuurlijk niet veel in huis.

01 03 2017
Ga naar de catalogus