Rimless wc: verlies geen tijd meer met poetsen

Een rimless wc, dat is een toilet zonder spoelrand. Je had er misschien nog nooit van gehoord en dat is niet zo vreemd, want het rimless toilet is de nieuwste innovatie op vlak van toiletpotten. En het is de moeite waard om hierover meer te weten te komen. De rimless wc zorgt er namelijk voor dat je toilet poetsen plots een veel minder onaangenaam karwei wordt.

Hoe een toilet kiezen

Ga je een nieuw toilet kopen, dan kijk je in eerste instantie waarschijnlijk naar hoe het er uitziet. Dat is niet onterecht, want je gaat je toilet nu eenmaal zeer vaak zien. En je hebt geluk, want het rimless toilet ziet er eigenlijk niet zo anders uit dan een standaard toilet. Maar welk voordeel levert het ontbreken van een spoelrand in het toilet dan op? Om te beginnen: het is makkelijker schoon te maken …  

Toilet beter poetsen

Je toilet poetsen is niet het leukste karwei. Met een toilet zonder spoelrand wordt het in elk geval een gemakkelijkere taak. Doordat het toilet helemaal geen rand heeft, kan er zich daar dus ook geen vuil ophopen. Een wc met spoelrand schoonmaken is niet eenvoudig, net omdat je er zo moeilijk bij kan. De wc-borstel heeft meestal niet exact de juiste vorm om je toilet helemaal schoon te krijgen. Met een rimless wc is dat probleem dus verleden tijd. Daardoor is zo’n toilet extra hygiënisch.   

Hoe werkt een rimless wc?

Je vraagt je misschien af hoe je een rimless toilet doorspoelt, aangezien er geen spoelrand aanwezig is. Het principe is eenvoudig. In een toilet zonder spoelrand zit een waterverdeler verwerkt. Daardoor gaat het water rechtstreeks de afvoer in. Bovendien is zo’n rimless wc ook nog economischer dan een standaard toilet, waardoor je bij elke spoelbeurt minder water bespaart. Je hebt dus niet alleen minder poetswerk, maar dankzij je rimless toilet ook minder kosten.

22 02 2017
Ga naar de catalogus