Een grondige badkamerrenovatie: hoe pak je dat aan?

Je badkamer is verouderd en een badkamerrenovatie dringt zich op. Dankzij deze tips tover je die muffe ruimte om tot een heldere badkamer voor de toekomst, die licht en ruim aanvoelt.  

Van retro-tegel tot hedendaagse badkamer 

Retro-tegeltjes kunnen erg charmant zijn, maar je wil ook dat je badkamer voldoet aan alle hedendaags comforteisen. Soms is een badkamerrenovatie de ideale oplossing. Gelukkig is de keuze in materialen en meubels vandaag de dag zeer ruim. Het zal dus geen probleem zijn om van jouw oude badkamer in geen tijd een nagelnieuw pareltje te maken, dat praktisch én stijlvol is ingericht.    

4 handige tips voor jouw badkamerrenovatie 

  • Maak een lijstje. Door systematisch op te lijsten wat jij belangrijk vindt in je badkamer, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.  
  • Steel met je ogen. Surf op het internet op zoek naar badkamerrenovatietips. Ontdek welke stijlen er allemaal bestaan en bedenk in welke badkamer jij je het beste voelt.  
  • Teken zelf een ontwerp. Zelfs al ben je geen tekentalent, toch is het nuttig om je gerenoveerde badkamer even op papier te zetten. Neem de afmetingen van de bestaande badkamer op, om ervoor te zorgen dat je nieuwe meubels allemaal probleemloos in de badkamer passen.  
  • Vergeet de details niet. Goed gekozen verlichting maakt dat je in de spiegel van je badkamer elk detail kan zien. Of ze levert een flatterende, warme gloed die een gezellige sfeer oplevert. Trek de stijl van de rest van je woning door in je badkamer voor een harmonieus geheel.    

Aan de slag met je badkamerrenovatie 

Weet je hoe je je badkamer precies wil inrichten? Verwerk je ideeën en schetsen dan tot een concreet plan, kies de juiste materialen en de mooiste meubels, en maak werk van je badkamerrenovatie.    

Twijfel je nog over de juiste stijl voor je badkamer? Laat je inspireren door de badkamerdesigntrends 2017. En hou zeker rekening met hét criterium voor een hedendaagse badkamer die zowel praktisch als luxueus is: aandacht voor wellness.   

17 02 2017
Ga naar de catalogus