Een nieuwe badkamer tekenen: hoe begin je daaraan? 

Ga je je eigen badkamer ontwerpen, dan is er één gulden regel: meten is weten. En zodra je weet welke leidingen waar liggen, hoe klein of hoe groot de ruimte is en wat je er precies mee kan doen, dan is het tijd om echt te beginnen met het tekenen van je badkamer

Het belang van afmetingen en leidingen 

De indeling van je nieuwe badkamer kan je wijzigen, maar aan de afmetingen ervan kan je niks veranderen, tenzij je een zeer grondige verbouwing op het programma hebt. Ga je dus je nieuwe badkamer uittekenen, dan is het cruciaal dat je uittelt hoeveel ruimte je precies hebt. Neem niet alleen de afmetingen de muren op, maar geef op je tekening ook aan waar de deuropening zit en vooral hoe ver de deur open zwaait. Heb je een schuifdeur in je badkamer, dan moet je er in je nieuwe badkamerontwerp rekening mee houden dat er ruimte nodig is voor de rail.    

Badkamer uittekenen: denk aan de leidingen 

 Denk ook aan eventuele radiatoren die in de weg kunnen hangen. Heeft je badkamer ramen, duid op je plan dan niet alleen aan hoe groot die zijn, maar ook hoe hoog van de grond ze hangen. Wil je weinig tijd verliezen bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer, geef dan zeer goed aan waar de leidingen liggen. Zo kom je later niet voor problemen te staan als blijkt dat je uitgetekende badkamer niet kan worden uitgevoerd omdat de leidingen op andere plaatsen liggen dan verwacht.    

Badkamer ontwerpen met de computer 

Wanneer je weet over welke ruimte je kan beschikken, kan je effectief je nieuwe badkamer tekenen. Ben je goed met potlood en papier, dan zullen jouw schetsen helpen om de juiste meubels en materialen te kiezen voor de inrichting van de badkamer van je dromen.     Tegenwoordig vind je op het internet diverse programma’s waarmee je een badkamer kan tekenen, tot zelfs in 3D toe. Proberen en experimenteren zijn daarbij de codewoorden. En het grootste voordeel van je eigen badkamer ontwerpen? Je hebt een volledig uniek exemplaar!   

08 02 2017
Ga naar de catalogus