Een badkamer die ook je kinderen aanspreekt? Het kan!

Je badkamer is een plaats voor je hele gezin, dus moet ook iedereen er zich thuis voelen – inclusief de kinderen. Met enkele eenvoudige ingrepen kan je een kindvriendelijke badkamer creëren, waar de hele familie zich thuis kan voelen. Je kinderen in bad of douche krijgen is voortaan geen last meer, maar een lust!

Veilige badkamer voor de kinderen

Een kindvriendelijke badkamer is een veilige badkamer, dus eentje met zo weinig mogelijk gladde oppervlakken of scherpe hoekjes en kantjes. Voorzie kleurige matjes in bad en douche, met een antisliplaag voor meer veiligheid. Werk scherpe randen aan badkamermeubels zoveel mogelijk weg. Heb je de luxe om in je woning meerdere badkamers te hebben? Dan kan je in een ervan natuurlijk vol de kaart van de kinderen trekken. Ga voor kleur, robuuste materialen en makkelijk onderhoud.

Kinderpret in de badkamer

Wil je liever niets permanent veranderen aan je badkamerinrichting, dan kan je met enkele leuke accessoires je badkamer kindvriendelijk maken. Badeendjes geven een jeugdige, speelse uitstraling aan je badkamer. Dankzij waterspeelgoed wordt het nemen van een bad of douche een spel waar je kinderen naar uitkijken. Speel met bruisballen, bellenblazers of gemakkelijk afwasbare lichaamsverf en de badkamer is de tofste kamer in je huis (als je het aan je kinderen vraagt, tenminste).

Geen rommel te zien

In de kindvriendelijke badkamer is opbergruimte enorm belangrijk. Denk hier al aan bij het inrichten van je badkamer. Voorzie grote kasten en vul eventueel aan met een hippe kleurrijke mand of kunststof doos. Door deze opbergaccessoires te voorzien, kan je trouwens snel en gemakkelijk de sfeer veranderen zonder je hele badkamerinrichting meteen te moeten vernieuwen. Zo groeit de inrichting van je badkamer mee met je kinderen.

 

Veel opbergruimte heeft trouwens nog een groot bijkomend voordeel. In geen tijd kan je al het speelgoed laten verdwijnen. Vervang het door kaarsjes en een lekker drankje, en je kindvriendelijke badkamer is omgetoverd in een oase van rust voor de ouders.

01 02 2017
Ga naar de catalogus