3 grondplannen om een kleine badkamer in te richten 

Een grote badkamer is natuurlijk een fantastische luxe, maar ook als je niet zo veel vierkante meters ter beschikking hebt, kun je je badkamer tegelijk mooi én praktisch inrichten. Laat je inspireren door onze drie grondplannen voor een kleine badkamer

Grondplan 1: een kleine badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche, een wastafel en een toilet: meer is er niet in deze badkamer en toch beschik je over meer dan genoeg comfort. Links bij het binnenkomen vind je het wasmeubel met erboven een badkamerspiegel en onderaan een opbergkastje. Zo kun je ook handdoeken en verzorgingsproducten opbergen. Rechts heb je een hangtoilet. De inloopdouche bevindt zich bij de muur tegenover de deur. Deze hele opstelling samen beslaat nog geen vier vierkante meter. Tip: kies voor grote, vierkante vloer- en wandtegels. Die vergroten optisch de ruimte.

Grondplan 2: bad én douche in je badkamer

Een bad én een douche in een kleine badkamer? Het lijkt een utopie, maar dat is het niet. Heb je zo’n 4,5 vierkante meter ter beschikking, dan kan er zelfs nog een toilet en een wastafel bij. De truc om plaats te besparen? Een douchebak met een schuine kant en een ligbad met een breedte van zeventig centimeter. Wil je het nog compacter? Kies dan voor een zitbad, hoekbad of een bad-douchecombinatie.

Grondplan 3: een kleine badkamer met schuine muur

Hoeveel pech kun je hebben? Een kleine badkamer die dan ook nog eens een schuine muur heeft, zodat je geen vier rechte hoeken kunt benutten. Niet getreurd, ook daar kun je iets moois en praktisch van maken. Het lijkt misschien lastig om zo’n badkamer in te delen, maar door een slimme keuze van het bad kun je voldoende ruimte uitsparen voor een mooi en groot badkamermeubel.

31 01 2017
Ga naar de catalogus