Onderhoudsgemak, een belangrijk aandachtspunt in de badkamer

Als je een nieuwe badkamer installeert, wil je natuurlijk dat die mooi en praktisch is. Maar ook het onderhoudsgemak is een belangrijk aspect. Je wil toch niet elke dag op je knieën zitten schrobben om alles netjes te krijgen? Maak daarom slimme keuzes qua materialen en vormen van je badmeubilair.

 

Onderhoudsvriendelijke badkamertegels

De meeste mensen kiezen voor tegels in hun badkamer. Dat is erg stijlvol, maar als je te kleine tegels kiest (bijvoorbeeld mozaïektegels) dan zul je je dat nog beklagen. In de voegen tussen de tegels kan er zich namelijk vuil ophopen dat je niet zo makkelijk kunt wegpoetsen. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor grote tegels. Minder voegen is minder schoonmaken, dat is logisch.

Groot onderhoudsgemak met een bad in acryl

Baden heb je in verschillende materialen: plaatstaal, gietijzer, composiet ... Kies je voor acryl, dan heb je heel wat voordelen. Een ervan is het grote onderhoudsgemak. Acryl is namelijk niet poreus, waardoor het geen vuil opslorpt. Je bad wordt dus minder snel vuil en je hoeft het ook niet zo hard te schrobben.

Kies voor een inloopdouche

Heb je geen zin om veel hoekjes en kantjes schoon te maken? Installeer een inloopdouche in plaats van een douchecabine. Een inloopdouche is niet alleen een heuse blikvanger in je badkamer, door de grote wandoppervlaktes kun je ze ook veel makkelijker en sneller schoonmaken.

Rimless wc’s reinigen zichzelf

Haat je het om het toilet te poetsen? Goed nieuws dan: met een rimless wc is het onderhoud tot een absoluut minimum herleid. Nog nooit van gehoord, zeg je? Een rimless toilet is een wc zonder spoelrand. Er is dus simpelweg geen rand waaronder zich vuil kan ophopen. Bij het doorspoelen reinigt het toilet als het ware zichzelf. Praktisch en op-en-top hygiënisch!

18 01 2017
onderhoudsgemak
Ga naar de catalogus