De vele voordelen van een bad in acryl

Iedereen heeft weleens last van stress en dan brengt niets meer soelaas dan een heerlijk warm bad. Zeg nu zelf: wie zou er neen zeggen tegen zo’n weldadige ontspanning van lichaam en geest? Baden heb je in alle soorten, maten en materialen. Kies je voor een ligbad in acryl, dan weet je dat je topkwaliteit in huis haalt. Het lijstje met voordelen van dit materiaal is namelijk niet min.

 

Een bad in acryl voelt prettig aan ...

Acryl voelt heerlijk warm en glad aan. Dat is wel zo prettig als je languit wil genieten terwijl je bad volloopt. Met een bad in acryl ontspan je je dus vanaf de eerste seconde. Bij andere materialen zoals gietijzer of plaatstaal, die koud aanvoelen, heb je dit pluspunt niet. Onderhoudsvriendelijk Een bijkomend voordeel van het gladde oppervlak van acryl is dat het niet poreus is. Dat betekent ook dat het geen ongewenst vuil opslorpt. Een bad in acryl is dan ook erg onderhoudsvriendelijk, want het wordt minder snel vuil dan baden in andere materialen.

Een waaier aan mogelijke vormen

Acryl is een makkelijk vorm te geven materiaal. Er bestaan dan ook baden in acryl in de meest complexe – en ook ergonomische – vormen. Wil je een hoekbad, een ligbad, een romantisch vormgegeven bad? In acryl is het allemaal mogelijk.

Erg licht

Een voordeel dat je zeker zult appreciëren als je zelf je bad monteert, is het lichte gewicht van acryl. In vergelijking met bijvoorbeeld staal of gietijzer weegt acryl bijna niets. Ook bij het transporteren van je bad zorgt dit voor een groot verschil.

Vermijd krassen

Een klein puntje van kritiek op acryl is dat dit materiaal wel nogal krasgevoelig is. Als je dus met een scherp voorwerp tegen het bad botst, zal dit zichtbare sporen nalaten. Toch is dit nog geen ramp: met een polisher kun je deze krassen makkelijk wegwerken.

16 01 2017
bad in acryl
Ga naar de catalogus