Hoe kun je een raampartij in de badkamer integreren?

Wat maakt een badkamer aantrekkelijk? Mooie en functionele badkamermeubelen natuurlijk, maar ook veel ruimte en licht. Een grote raampartij in je badkamer heeft dan ook zeker zijn nut, al is het uiteraard niet de bedoeling dat iedereen zomaar kan binnenkijken terwijl je onder de douche staat.

 

Grote ramen = veel licht

Van natuurlijk licht in huis kikker je op, dat is bewezen. Een badkamer zonder ramen kan dan weer snel erg benauwend overkomen. Met het oog op een optimale lichtinval is een grote raampartij dan ook aangewezen, maar het plaatst je wel voor een dilemma. Want hoe moet het dan met je privacy? Je buren of voorbijgangers op straat hoeven namelijk niet te weten hoe jij er in je adamskostuum uitziet.

Kies voor mat glas

Is je badkamer aan de achterkant van je woning gelegen en heb je geen inkeek, dan is er natuurlijk geen probleem en kun je gerust voor een grote raampartij gaan. Al weet je natuurlijk maar nooit: misschien worden er over enkele jaren achter je huis wel nieuwe appartementen opgetrokken en is het plots uit met je privacy. Sowieso is het een goed idee om te kiezen voor mat, gezandstraald glas. Zo geniet je van natuurlijke lichtinval, zonder ongewenste blikken van nieuwsgierigen. Een andere optie: raamfolie gebruiken om je vensterglas mat te maken. Let er wel op dat die geschikt is voor een vochtige ruimte zoals je badkamer!

Alternatieven voor een grote raampartij in je badkamer

Ben je toch niet overtuigd van een grote raampartij, maar schrikt het idee van een donkere badkamer wel af? Dan moet je op zoek naar een alternatief. Een prima idee is bijvoorbeeld om enkele kleinere ramen op of boven ooghoogte te installeren. Zo krijg je niet het gevoel dat je opgesloten zit en kun je toch naar buiten kijken zonder dat je het risico loopt om begluurd te worden. Zijn ramen helemaal niet mogelijk in jouw badkamer? Zorg dan in elk geval voor goede verlichting. Ook een grote badkamerspiegel helpt om een gevoel van licht en ruimte te creëren.

12 01 2017
een grote raampartij in je badkamer
Ga naar de catalogus