Meubels voor je badkamer: de trends voor 2017

Meubels kiezen voor je nieuwe badkamer is geen sinecure. Je wil natuurlijk dat ze allemaal naadloos bij elkaar passen én bij de looks van je prachtige sanitair en badkamerporselein. Maar ook de trends van het moment zijn van belang voor je keuze. Laat je alvast inspireren door de badkamertrends van 2017!

 

Hout, beton en maagdelijk wit

In 2017 zien we twee oudere trends samenkomen: de industriële stijl enerzijds en een voorliefde voor natuurlijke materialen anderzijds. Verwacht je dus aan knappe badkamers waarin glas en beton domineren, maar waar ook plaats is voor naturel hout, fijnzinnig marmer, kurk, kamerplanten, …

De witte badkamer is ook helemaal terug van nooit weggeweest. Terwijl witte badkamers vroeger weleens steriel uitvielen, is de maagdelijk witte badkamer van 2017 allesbehalve zielloos. Witte badkamermeubels worden moeiteloos gecombineerd met zwart of donkergrijs, of met donkere en intense kleuren als donkergroen, diepblauw en zelfs chocoladebruin.

Minimalistische badkamermeubels in 2017

Moderne badkamers zijn al verschillende jaren erg populair – en dat blijft zo in 2017. Wat wel duidelijk opvalt, is dat de trend richting minimalisme zich doorzet en versterkt wordt. Baden en waskommen in sobere ontwerpen – zonder tierlantijntjes – worden aangevuld met badkamermeubels die datzelfde zuivere lijnenspel uitstralen.

Patronen in de badkamer

Doen het ook goed in 2017: patronen. Denk maar aan behangpapier in sierlijke motieven of authentieke cementtegels. Als je kiest voor elegante natuurmotieven, geef je je badkamer een vrouwelijke en romantische toets, terwijl geometrische patronen iets stoers hebben. Ze passen perfect in de momenteel o-zo populaire hipsterstijl. Wat je voorkeur ook geniet: met patroontjes overdrijf je maar beter niet. Zie het als een accent, een extra toets om een anders sobere badkamer nét dat tikkeltje meer te geven. Vloerbekleding in een gedurfd patroon is supercool in combinatie met minimalistische meubels, maar absoluut not done in combinatie met nog meer patronen elders in de badkamer!

02 01 2017
badkamertrends 2017
Ga naar de catalogus