3 ideetjes om een origineel toilet te creëren

Bij interieurdecoratie denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan de inrichting van je woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer ... en niet aan die van je toilet. Toch mag je het kleinste kamertje van je huis niet verwaarlozen. Ook hier kun je je creativiteit inzetten om er iets heel persoonlijks van te maken. Ziehier onze suggesties voor een origineel toilet.

 

1. Leef je uit op de muren

Een toilet is niet zo groot, maar dat betekent niet dat er qua decoratie niet veel mogelijk zou zijn. Aangezien je niet zo heel veel tijd in je toilet doorbrengt, mag je creatief volledig loos gaan; de kans dat de kleuren en motieven die je kiest snel gaan vervelen, is beperkt. Wat dacht je van:

• Een originele print op één muur, bijvoorbeeld een geometrisch patroon, een inspirerende quote of een sprekende foto. Ook met muurstickers kun je leuke effecten bereiken.

• Wandbekleding met natuurlijke materialen zoals steigerhout of steenstrips.

• Een muur vol kleine kadertjes met foto’s, tekeningen, spreuken, ...

Legplanken aan de muren met kleine mandjes, potjes en vaasjes

2. Kies verrassende toiletaccessoires

Ook toiletaccessoires kunnen voor een originele toets zorgen. Toiletborstels, papierhouders, vuilnisbakjes, handdoekhouders ... allemaal zijn ze verkrijgbaar in tal van stijlen. Ben je meer te vinden voor uitgepuurd design, voor retro of een ludieke vormgeving? Even zoeken en je vindt geheid de geknipte accessoires om jouw toilet net dat tikkeltje meer te geven.

3. Installeer een origineel toilet

Ook in de keuze van je toiletpot zelf kun je origineel uit de hoek komen. Tegenwoordig zijn hangtoiletten zowat de norm geworden. Je kunt dan ook bewust kiezen voor een klassiek toilet met spoelbak en daar een heus pronkstuk van maken. Of wat dacht je van een Japans toilet met ontelbare snufjes? Een andere mogelijkheid: een rimless toilet. Dat is niet alleen op-en-top hygiënisch, maar ook bijzonder klassevol. Wil je iets wat heel wat mensen zal doen opkijken? Installeer dan naast je gewone toilet ook een urinoir. Origineel en trendsettend, maar ook bijzonder praktisch voor de heren.

09 01 2017
origineel toilet
Ga naar de catalogus