Uitgekeken op de inrichting? Tijd om je toilet te renoveren!

De inrichting van je toilet kun je waarschijnlijk dromen. Logisch, want als je op je troon zit, heb je tijd genoeg om de decoratie in je kleinste kamertje te bestuderen. Wedden dat de ideeën zich dan spontaan bij je aandienen? We geven je enkele tips om je toilet te renoveren.

Uitgerust als een pro

Als je je toilet grondig wil renoveren, maak je het best eerst tabula rasa. Voor een volledig nieuwe inrichting kiezen, heeft heel wat voordelen. Zo heb je opnieuw een onberispelijk toilet, met de laatste nieuwe functionaliteiten én kun je de ruimte beter indelen. Zo’n beslissing zal je wel iets kosten, maar die investering is het zeker waard.

Als je gaat voor een volledige renovatie van je toiletruimte, ga dan maar ‘all the way’. Kies dus voor een hangtoilet, eventueel zelfs een toilet zonder spoelrand, waterbesparende spoelknoppen, een handenwasser en een efficiënt ventilatiesysteem. Niemand verplicht je om alles ineens te vernieuwen, maar het is natuurlijk wel praktisch.

Je toilet renoveren: het oog wil ook wat

Als je je sanitair vervangt, wil je van je toiletruimte ook visueel iets moois maken. De volgende stap is dus je muren decoreren. Natuurlijk zijn de materialen voor je wanden van belang, maar het is pas door die te bekleden dat je de stijl van je toilet definitief vastlegt. Ga je voor tegels of voor verf? Lichte of donkere kleuren? Ook van je toilet kun je iets heel persoonlijks maken!

Vergeet de details niet

Zo, de renovatie van je toilet is bijna klaar. Nu komt het erop aan om met praktische toiletaccessoires een coherent en elegant geheel van je toiletruimte te maken, eventueel met een originele of ludieke toets.

Deze accessoires zijn onmisbaar:

Hou je van retro? Dan kun je bijvoorbeeld een oude spiegel of legplanken in je toilet installeren. Als designliefhebber kun je voor meer uitgepuurde elementen kiezen.

Aangepaste verlichting vormt de kers op de taart. Zorg ervoor dat je toiletverlichting niet te fel is, maar ook niet te zacht.

13 12 2016
Ga naar de catalogus