Beleef de sfeer van Kerstmis ook in je badkamer

Je badkamer is niet meteen de beste plek om een kerstboom te zetten. Als het er te krap is, zul je je prikken aan de naalden en als ze op de grond vallen, riskeer je nog om er met je blote voeten in te trappen. Afvoeren dus, dat idee. Toch is het mogelijk om met enkele originele en praktische ideetjes de magie van Kerstmis in je badkamer binnen te brengen. We geven je enkele voorbeelden.

Vermijd de kitsch

Heb je er geen idee van hoe je dit moet aanpakken? Dat kunnen we goed begrijpen, want kerstdecoratie in je badkamer is niet zo vanzelfsprekend. Vandaar onze belangrijke eerste tip: overdrijf er niet mee. Je badkamer moet namelijk bovenal functioneel blijven, net zoals tijdens de rest van het jaar. Zet je wastafel of badrand dus niet vol met kerstfiguurtjes, maar kies bijvoorbeeld voor een een subtiel kerststukje op een vensterbank, legplank of aan de rand van een spiegel.

Ook slingers met kerstverlichting vermijd je het best. Die lampjes kunnen namelijk niet zo goed tegen het vocht in je badkamer.

Rood, wit en groen

Met de typische kerstkleuren rood, wit en groen kun je heel wat bereiken in je badkamer. Kies dus voor rode handdoeken en zeepjes, voeg wat wit toe en maak het geheel af met groene kerstplanten. Ruil je gebruikelijke spulletjes in voor accessoires in kerstsfeer. Vind je je gading niet in de winkelrekken, dan is het de perfecte gelegenheid om aan het doe-het-zelven te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld potjes in rood en wit verven of doosjes met een kerstmotief overtrekken ... Laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Kerstmis in je badkamer: een kwestie van details

Voor de perfecte kerstsfeer kun je je badkamer opleuken met kerstballen in schaaltjes of feestelijke kaarsen, rozetten, sterren, spulletjes met rendiermotief ... Ware kerstliefhebbers kennen deze klassiekers uiteraard al.

 

08 12 2016
Ga naar de catalogus