Ontdek ze nu al: de designtrends voor je badkamer in 2017

Ben je van plan om binnenkort je badkamer in te richten of te renoveren? Lees dan vooral verder, want in dit artikel vertellen je  welke trends je volgend jaar kunt verwachten voor de inrichting van je badkamer. Put nu al inspiratie uit onze voorbeelden en verbluf in 2017 je logés ...

Geometrische badkamertegels

Dit is alvast een veelbelovende designtrend: bekleed de onderste helft van je badkamermuren met tegels in geometrische vormen. We voorspellen dat zeshoekige tegels het erg goed zullen doen in 2017. De bovenste helft van je badkamermuren kun je in een neutrale kleur verven. Hoe sterker het contrast met de tegels, hoe beter het effect.

Kies voor een mix van stijlen

Zoals de vorige designtrend al aangeeft, wordt 2017 het jaar waarin je probleemloos verschillende structuren kunt combineren in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een glanzende muurbekleding in combinatie met houten badkamermeubelen. Of een vloer in beton die contrasteert met zachte handdoeken en gordijnen. Maak dus gerust gedurfde keuzes en verzacht die met meer traditionele elementen.

Misschien geen onbelangrijk voordeel van deze designtrend: je vermijdt discussies met je partner over welke stijl je het beste kiest voor je badkamer!

Je badkamer als ‘veilige haven’

Een trend die zich voortzet: in je badkamer even ontsnappen aan de voortrazende tijd. In 2017 zal wellness nog aan belang winnen. Dat komt tot uiting in elementen zoals een regendouche of douchefontein, afgeronde vormen voor je badkuip, wastafel en douchekop ...

De overige designtrends voor 2017

Ten slotte kun je ook nog kiezen voor de laatste snufjes zoals designradiatoren of praktische oplossingen om minder water en energie te verbruiken in je badkamer. 

06 12 2016
Ga naar de catalogus