Een nieuwe badkamer installeren? Da’s keuzes maken!

Ben je een woning aan het bouwen of aan het renoveren? Dan is de lijst met knopen die je moet doorhakken haast eindeloos. Hoe richt ik mijn woonkamer in? Welke meubels moet ik kiezen? En welke materialen zijn het sterkst en meest duurzaam? Voor je nieuwe badkamer willen we je alvast op weg helpen. Daarom zetten we hier enkele tips op een rijtje.

Wees eigentijds

Denk je dat minimalisme niet echt op z’n plaats is in een comfortabele badkamer? Think again, want het sanitair en de badkamermeubelen van vandaag weten functionaliteit, comfort én design moeiteloos te combineren. Laat je dus gerust verleiden door minimalistisch design. Strakke, uitgepuurde meubels creëren een gevoel van ruimte, zelfs in een kleine badkamer. Zo kun je genieten van een ongeëvenaard gebruiksgemak.

Een nieuwe badkamer om van te dromen

Als je sanitair kiest, moet je er bovenal voor zorgen dat dit aangepast is aan je behoeften:

  • Hou je er niet van om ’s ochtends tijd te verliezen? Installeer dan een inloopdouche. Dat is niet alleen erg praktisch, maar ook zeer mooi. Hou je er daarentegen van om af en toe een ontspannend bad te nemen? Installeer dan een grote badkuip, eventueel gecombineerd met een douchekop.
  • Woon je samen met je partner, dan kan een dubbele wastafel heel wat discussies over het gebruik van de badkamer vermijden.
  • Wil je de ruimte optimaal benutten, dan is het een interessant idee om bijvoorbeeld ook een wasmachine, een ingebouwde kast of legplanken te installeren.

Durf te kiezen voor verandering

Het is heerlijk om uit je bad of douche te kunnen stappen zonder direct tegen de muren of de meubels te stoten. Vermijd rommel in je badkamer, zodat je vrij kunt bewegen.

Als je een renovatie van je badkamer plant, is het een goed idee om met een volledig schone lei te beginnen in plaats van halfslachtig oplapwerk uit te voeren. Als de basis van bij het begin goed zit, is het daarna makkelijk om een harmonieus geheel te creëren.

Tot slot nog een laatste tip: met een grote spiegel kun je je nieuwe badkamer heel wat ruimer laten lijken.

24 11 2016
Ga naar de catalogus