Hoe richt je een retro badkamer in?

Doorblader je vaak interieurmagazines, maar vind je je gading niet in de huidige trend van uitgepuurd design? Ben je meer te vinden voor de vormen en waarden van weleer? Droom je bijvoorbeeld weg bij de gedachte aan een bad op pootjes, retro tegels en fraai uitgewerkte details? Dan is een retro badkamer echt iets voor jou!

Een tijdloos karakter

Wil je een heuse retro badkamer inrichten, dan zijn er een aantal vaste waarden die zeker niet mogen ontbreken. Zo kies je voor je muur uiteraard de bekende witte metrotegels of keramische tegels met kleurrijke motieven. Hou je het liever wat neutraler, dan kun je je muren ook in een lichte effen kleur verven. Ziezo, het decor voor je retro badkamer is klaar.

Om het tijdloze karakter van je badkamer extra in de verf te zetten, kies je het best voor sanitair in porselein. Porselein doorstaat namelijk moeiteloos de tand des tijds. Bovendien is het ook erg mooi, een extra pluspunt.

Het zit ‘m in de details

Wil je een retro badkamer, dan moet je die stijl doortrekken tot in de kleinste details. Kies dus met zorg:

  • de grepen van je badkamerkranen
  • de deurtjes van je badkamermeubelen
  • de armaturen van de lampen
  • de douchekop
  • de spiegel
  • de puur decoratieve elementen zoals kadertjes en kaarsen

Al deze elementen moet je perfect op elkaar afstemmen. Kies dus voor passende kleuren en geef de voorkeur aan afgeronde vormen en kwaliteitsvolle materialen.

Combineer schoonheid en functionaliteit in je retro badkamer

Tegenwoordig kun je bij badkamerfabrikanten terecht voor heel wat verschillende stijlen. Retro of vintage is er daar een van. Zo kun je genieten van die typische sfeer van vroeger, zonder in te boeten aan comfort. Je brengt heel wat tijd door in je badkamer en het zou dan ook erg spijtig zijn dat je die niet praktisch en comfortabel inricht.

Ben je nog op zoek naar ideetjes voor je retro badkamer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

22 11 2016
Ga naar de catalogus