Tips voor de bekleding van je badkamermuren

Ben je bezig met het inrichten of renoveren van je badkamer? Koop dan niet op goed geluk sanitair en badkamermeubelen, maar denk eerst na over hoe je de ruimte wil aankleden. Hoe zie jij je badkamermuren bijvoorbeeld het liefst? We geven je graag enkele inspirerende ideeën!

Haast een evidentie: tegels

De keuze voor tegels is erg logisch, want tegels bieden in de badkamer nu eenmaal heel wat voordelen. Betegelde muren zijn goed bestand tegen vocht en vergen weinig onderhoud. Qua design heb je heel wat mogelijkheden. Let vooral op:

  • de afmetingen en de vorm (vierkant, rechthoekig of – erg origineel – zeshoekig)
  • het materiaal (faience, keramische tegels, mozaïek, kiezelmozaïek of imitatie van natuursteen)
  • het oppervlak (mat of glanzend)
  • de kleuren (pastel, felle kleuren of traditioneel wit)
  • het motief

Je badkamermuren verven: waarom niet?

Weinig mensen denken eraan, maar je kunt de muren van je badkamer ook gewoon schilderen. Het volstaat om eerst een beschermende grondlaag aan te brengen en vervolgens speciale acrylverf voor vochtige ruimtes te gebruiken. Eventjes in de weer met kwast of rol en klaar is Kees!

Omdat acrylverf in ontelbare kleuren verkrijgbaar is, is het een koud kunstje om je badkamer er helemaal volgens jouw smaak mee te decoreren. In plaats van één kleur kun je er ook voor kiezen om verschillende kleuren te combineren. Laat bijvoorbeeld een donkere en een lichtere muur contrasteren om de aandacht naar je wastafel te trekken. 

Wees voorzichtig met hout

Hout is een prachtig materiaal met charme in overvloed. Ook in de badkamer voegt hout een vleugje wellness en warmte toe aan het interieur. Tropisch hout zoals bamboe of teak is wel aanbevolen, omdat andere houtsoorten minder goed bestand zijn tegen vocht. Natuurlijk moet je hout dat rechtstreeks in contact komt met water  bekleden met een waterdicht materiaal, zoals acrylpanelen.

Stel je voor: een deel van je badkamermuur bekleed met karamelbruine lambrisering en een deel in witte panelen. Een lust voor het oog!

 

22 11 2016
Ga naar de catalogus