Hout in de badkamer? Da’s perfect mogelijk!

Als mensen aan een badkamer denken, zien ze vaak een volledig witte ruimte met sanitair in porselein voor zich. Toch hoeft een badkamer niet aan dat cliché te voldoen. Ook al gaat het om een ‘natte ruimte’, tegenwoordig kun je bijvoorbeeld perfect hout in de badkamer integreren. We geven je enkele tips om het juiste hout te kiezen en om het hout in je badkamer op de juiste manier te onderhouden.

Ongegronde angst

Hout voelt heel wat warmer aan dan metaal of porselein. Dat is uiteraard een belangrijk voordeel in een ruimte waar comfort voorop staat. Toch hebben heel wat mensen schrik om hout in hun badkamer te integreren. Ze vrezen schimmel, vervormingen, scheefgetrokken panelen, ...

Maar maak je geen zorgen: deze problemen kun je perfect vermijden. Er bestaat tegenwoordig namelijk speciale vernis die het hout beschermt tegen water en vocht. Droom je van een houten vloer in je badkamer? Geen probleem, je kunt die perfect laten leggen.

Hout in de badkamer: een belangrijke keuze

Waar moet je beginnen als je hout in de de badkamer wil? Bij de keuze van het soort hout voor je planken of badkamermeubels. Ga je voor massief hout of voor vezelplaten? Dat eerste is authentieker, maar de tweede optie is goedkoper en makkelijker te onderhouden. Hoe dan ook doe je er goed aan om hout uit duurzaamheidsklasse 1, 2 of 3 te kiezen. Zo ben je verzekerd van een degelijke bescherming tegen schimmel en insecten. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld teak, eik of es.

Tips om het hout mooi te houden

Ondanks alle mogelijke behandelingen blijft hout een delicaat materiaal waar je goed zorg voor moet dragen als je er jarenlang van wil genieten. Zo moet je regelmatig je badkamer verluchten om te vermijden dat ze vochtig blijft. Ook moet je de houten oppervlakken onmiddellijk afdrogen. Zo vermijd je vlekken en kalksporen. Even het water wegvegen is snel gedaan, maar het betekent een wereld van verschil als je schade wil vermijden in je badkamer. Zeker als je hard water hebt, is het een absolute must.

 

17 11 2016
hout in de badkamer
Ga naar de catalogus