Een combinatie van een bad en een douche: een goed idee?

Ruime badkamers worden stilaan een uitzondering. De hoge immoprijzen, bouwgrond die almaar schaarser wordt ... Er zijn heel wat redenen waarom de Belgen steeds vaker voor kleinere woningen kiezen. Daarbij valt op dat er voor de badkamer vaak vierkante meters sneuvelen ten voordele van andere kamers in de woning. Toch blijven we op zoek naar welzijn en comfort. Dromen we niet allemaal van een wellness bij ons thuis? Wat is het best: een bad of douche? Of misschien wel een combinatie?

Bad of douche

Geef je de voorkeur aan een bad of aan een douche? Voor beide valt er heel wat te zeggen.

Een badkuip

Wat is er heerlijker dan een ontspannend bad na een lange werkdag? Al sinds de tijd van Cleopatra kent baden fervente voorstanders. Het grootste nadeel: om een badkuip te vullen heb je behoorlijk wat liters water nodig.

Een douche

Een douche nemen is snel en praktisch. Bovendien neemt een douchecabine niet veel plaats in en verbruik je bij het douchen veel minder water dan bij het baden.

De laatste jaren hebben douches grote evoluties doorgemaakt. Zo heb je tegenwoordig douches met meerdere sproeikoppen of combinaties met een sauna en een hammam. Toch biedt een douche nog altijd niet hetzelfde comfort als een bad.

Een bad-douchecombinatie

Gelukkig kun je de voordelen van een bad en een douche combineren. Als je een kleine of middelgrote badkamer hebt, is het een goed idee om een badkuip met een bad-douchekraan te installeren. Je hebt twee mogelijkheden:

De nadelen van een combinatie van bad en douche

Bij een bad-douchecombinatie moet je wel over de badrand stappen. Dat is niet erg praktisch voor senioren en voor personen met een handicap. Voor hen is een inloopdouche met handgrepen aangewezen.

01 11 2016
combinatie van een bad en een douche
Ga naar de catalogus