Een inloopdouche in je badkamer: laat je verleiden

Wil je een badkamer die een en al ‘zen’ uitstraalt? Dan kies je toch voor een inloopdouche! Zo’n douche biedt niets dan voordelen, zowel bij de installatie als in het dagelijks gebruik. Waarom inloopdouches tegenwoordig zo populair zijn? Dat leggen we je graag even uit.

1.      Een inloopdouche is elegant

Het mag duidelijk zijn dat een inloopdouche een elegante blikvanger is in je badkamer. De bekleding van de wanden kies je helemaal zelf: design of meer rustiek.

Met slechts enkele accessoires wordt je inloopdouche ook meteen een heuse oase van rust. Zeker als je kiest voor kraanwerk dat perfect past bij het geheel. Wil je bijvoorbeeld een sproeier die vastzit in de muur of heb je graag een regendouche?

2.      Een inloopdouche biedt comfort

Bij een inloopdouche is een douchewand cruciaal. Heel wat mensen kiezen voor een glazen douchewand, die de ruimte optisch vergroot en extra veel licht binnenlaat. Zeker een aanrader in badkamers zonder vensters. Ook kun je loodrecht op de eerste wand een extra douchewand voorzien, wat erg chic overkomt.

Tip voor de doe-het-zelvers: zelf een inloopdouche installeren is zeker mogelijk.

3.      Het gebruiksgemak

Een douchewand – transparant of niet – is bijzonder praktisch. Zo spat het water niet naar alle kanten, en als je over voldoende ruimte beschikt, is het zelfs niet nodig om een deur of een douchegordijn te voorzien.

Een inloopdouche past perfect in een minimalistische badkamer. De douchebak kun je namelijk onder de vloer installeren, al is dat technisch niet altijd haalbaar. Natuurlijk kun je de douchebak ook gewoon zichtbaar laten.

Nog een tip: kies altijd voor makkelijk te onderhouden kwaliteitsmateriaal. Als je wil dat je inloopdouche lang als nieuw blijft, is acryl een verstandige keuze.

20 10 2016
inloopdouche
Ga naar de catalogus