Een handenwasser, de onmisbare compagnon van je toilet

Uiteraard hecht je veel belang aan het kleinste kamertje in je woning. Niet alleen wil je er een rustige en intieme sfeer creëren, je wilt ook dat het er op-en-top hygiënisch is, liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Wat zeker niet mag ontbreken in je toilet is een handenwasser. Het is bijzonder praktisch en je gasten hebben dan ook geen enkel excuus meer om na het toiletbezoek hun handen niet te wassen ....

Een toilet en een handenwasser gaan altijd samen

Eigenlijk is het logisch, maar toch vergeten nog heel wat mensen om een handenwasser in hun toilet te installeren. Of ze beseffen te laat dat ze er eigenlijk een nodig hebben. Uiteraard moet je een aan- en afvoerleiding voor het water voorzien. Denk daaraan bij het ontwerp van je toilet. Zo zul je later extra kosten vermijden. Want je wil toch geen buizen aanleggen als je muur al betegeld of geschilderd is?

De plaatsing van zo’n handenwasser is cruciaal, want vaak is de ruimte in je toilet beperkt. Houd er rekening mee dat je nog makkelijk moet kunnen passeren en comfortabel op het toilet kunnen zitten natuurlijk.

Welke stijl voor je handenwasser?

Dan komt het favoriete moment voor de liefhebbers van interieurvormgeving: een handenwasser kiezen die tegelijk praktisch is, elegant én bij je toilet past. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Het materiaal: uiteraard is porselein een aanrader. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook makkelijk in onderhoud, sterk en het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar voor elk budget zijn er alternatieven, zoals keramiek, steen of marmer.
  • De kleur: wit is altijd een veilige keuze aangezien het een kleur is die bij zowat alles past. Zwart zorgt dan weer voor een luxueuze toets. Liever iets gedurfd? Ga dan voor een felle kleur.
  • De stijl: de mogelijkheden zijn legio. Of je nu liefhebber bent van design of van een retrolook, er is sowieso keuze te over.
  • De vorm: kies je voor een kastje met ingewerkte wastafel? Een handenwasser op een voet of een hangend exemplaar? Een rechthoekig of afgerond model? Ook een waskom is erg trendy tegenwoordig. Hoe dan ook zal het moeilijk kiezen zijn!

De handenwassers van Lafiness

Ben je op zoek naar een wastafel voor in je toilet? Bekijk dan zeker eens het aanbod van Lafiness!

13 10 2016
handenwasser
Ga naar de catalogus