Een badkamer in de slaapkamer: waarom niet?

Bouw je een eigen huis of ga je binnenkort van start met een grondige verbouwing? Is dan ooit het idee bij je opgekomen om een badkamer in de de slaapkamer te installeren? Nee, dat is geen grap, het is tegenwoordig zelfs een heuse trend. Het resultaat kan erg fraai zijn, maar een badkamer met een slaapkamer combineren is geen beslissing die je zonder veel nadenken kunt maken. We geven je graag enkele ideeën en aandachtspunten mee!

Heerlijk genieten

Een badkamer in de slaapkamer roept steevast het beeld op van een luxueuze suite met alles wat je hartje begeert. Je ochtenden kunnen er een stuk door verzacht worden, want je kunt als het ware recht uit je bed de douche inglijden ... Je hoeft zelfs geen kamerjas aan te trekken.

Voor de inrichting heb je de totale vrijheid. Je kunt dus zowel kiezen voor een moderne look met een inloopdouche of je kunt de kamer een rustieke touch geven met een bad op pootjes. Het komt er vooral op aan om altijd kwaliteitsvolle materialen te kiezen.

Vochtproblemen vermijden

Waarschijnlijk heb je je de vraag al gesteld of een badkamer in de slaapkamer dan geen problemen oplevert. Water brengt namelijk altijd het risico op vochtproblemen met zich mee en die wil je natuurlijk vermijden in de ruimte waar je slaapt. Enkele aandachtspunten:

  • Verlucht de ruimte voldoende. Idealiter gebruik je daarvoor een ventilatiesysteem.
  • Reinig je slaap- annex badkamer regelmatig. Zo vermijd je dat er zich vochtig vuil kan opstapelen. Zoek je een onderhoudsvriendelijk materiaal? Kies dan acryl in je badkamer.

Praktisch: een badkamer in je slaapkamer installeren

Wil je een badkamer en een slaapkamer combineren, dan moet je een ruimte hebben die daar groot genoeg voor is. Ook moet je ervoor zorgen dat er voldoende plaats is voor de aan- en afvoerbuizen voor het water.

Weet ook dat niet iedereen te vinden is voor een gecombineerde bad- en slaapkamer. In sommige situaties is het aangewezen om aparte ruimtes te hebben. Misschien wil je in de toekomst je woning nog aanpassen of verkopen? Dan is het handig om voldoende ruimte tussen het bad- en slaapgedeelte te voorzien, zodat je daar later desgewenst nog een een scheidingswand kunt optrekken.

06 10 2016
Ga naar de catalogus