Acryl: een veelzijdig materiaal, ook voor in de badkamer

Acryl kun je bepaald geen ‘one-trick pony’ noemen. Dit materiaal vind je zowel in textiel als in verf en harsen. Ook in je woning kun je het op verschillende manieren inzetten. Acryl in je badkamer gebruiken levert heel wat voordelen op. We zetten enkele mogelijke toepassingen op een rijtje.

1.      Acrylverf

Voor heel wat mensen is dit ongetwijfeld de eerste toepassing waar ze aan denken. De voordelen van acrylverf zijn dan ook al jarenlang gekend. Zo is de keuze aan mogelijke kleuren quasi oneindig. In je badkamer kun je acrylverf bovendien gebruiken om de muren én de tegels te schilderen.

Stroop dus gewoon je mouwen op, volg het advies van ervaren klusjesmannen en klaar is Kees. Let er wel op dat je voor je badkamer acrylverf kiest die geschikt is voor vochtige omgevingen. Deze gaat veel langer mee!

2.      Acryl voor je sanitair

Voor je bad en douche kun je kiezen uit heel wat verschillende materialen. Toch blijft acryl enorm populair. Het is dan ook een licht materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dankzij zijn glanzende en niet-poreuze oppervlak is acryl makkelijk te onderhouden.

Als je kiest voor een badkuip in acryl of een douchebak in acryl zijn er heel wat mogelijkheden qua vormgeving. Afgerond of vierkant, breed of smal, strak of in een originele vorm: het kan allemaal. Je vindt dus zeker een stijl die perfect bij jouw badkamer past.

3.      Panelen in acryl

Last but not least ... je kunt acryl ook gebruiken voor de muren van je badkamer. Ooit al gehoord van acrylpanelen? Die kun je heel gemakkelijk tegen een muur monteren die in contact komt met water. Zulke panelen zijn dan ook ideaal voor een douche of voor een bad-douchecombinatie.

Met zo’n acrylpanelen kun je bovendien makkelijk op maat werken en heb je heel wat mogelijkheden voor de inrichting van je badkamer. Waarom combineer  je acrylplaten bijvoorbeeld niet met behangpapier of met een stenen muur?

Advies nodig of wil je een offerte? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Ze zullen je met plezier bijstaan om je droombadkamer te realiseren.

04 10 2016
acryl badkamer
Ga naar de catalogus