Terug in de tijd dankzij de charme van een vintage badkamer

Hou je van de glorie van weleer? Dan is de badkamer de plaats bij uitstek om je liefde voor de jaren 30 te tonen. Wie inspiratie zoekt voor een heuse vintage badkamer kan hier de typische elementen ontdekken die een must zijn voor de perfecte retrosfeer.

De kenmerken van een vintage badkamer

Een heuse vintage badkamer kun je herkennen aan een aantal elementen:

  • Porselein: of het nu over je wastafel of over je toilet gaat, porselein doet het telkens weer. Vooral wit porselein zorgt altijd voor een op-en-top vintage look.
  • De vloer: hier heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor metrotegels (witte rechthoekige tegels), tegels in zwart-wit dambordpatroon of cementtegels met een retromotief. Tijdloos en trendy tegelijk!
  • Hout: in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is dit materiaal perfect geschikt om in badkamers te gebruiken, op voorwaarde dat je het hout correct laat behandelen. Laat je dus gerust verleiden door vintage badkamermeubels in hout of een mooie plankenvloer.
  • De muren: pastelkleuren zijn synoniem met warmte en roepen ook een vintagegevoel op.

Een kwestie van details

Als je de inrichting van je badkamer tot in de puntjes wil verzorgen, zullen deze ideeën je zeker interesseren: wat dacht je van een bad op pootjes, retrokranen (met aparte draaiknoppen voor warm en koud water) of een badkamerspiegel met gouden lijst? Nog een tip: installeer rieten manden, een witte vaas of een kruik met bloemen op een legplank. Of geef een prominente plaats aan een grote haarborstel die je op een rommelmarkt op de kop getikt hebt.

Kies je voor overdaad of voor soberheid?

Uiteraard moet ook een vintage badkamer elegantie met comfort combineren. Omdat je je badkamer dagelijks gebruikt, zorg je er maar beter voor dat de inrichting functioneel is. Hou je van overdaad? Dan kun je je badkamer volzetten met vintage spullen en een heuse reis door de tijd maken telkens als je een bad of douche neemt. Trek je liever de kaart van de soberheid, kies dan voor een iets klassiekere badkamer met enkele subtiele retro-elementen.

 

22 09 2016
vintage badkamer
Ga naar de catalogus